Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Οι Φιλιππίνες αποκτούν το πολυβόλο MFR56 από την Τουρκία

Το Ναυτικό των Φιλιππίνων (PN) υπέγραψε σύμβαση με την τουρκική εταιρεία Defence System Company για την απόκτηση του  πανάλαφρου πολυβόλου MFR56. Το πολυλειτουργικό πολυβόλο έχει διαμέτρημα 5,56x45mm και ζυγίζει 4250g, σχεδόν το μισό βάρος από τους ανταγωνιστές του. Η ΠΝ θα αποκτήσει 160 MFR56 σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε στις 4 Ιουλίου στην Άγκυρα. Η παράδοση θα πραγματοποιηθεί σε 1,5 μήνα.

Το πολυβόλο έχει σχεδιαστεί από την System Defence και παράγεται στην Τουρκία. Η TurDef έμαθε ότι το Τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης συνέβαλε στην ανάπτυξη του τυφεκίου με τα σχόλιά του. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και οι δυνάμεις ασφαλείας θα ξεκινήσουν σύντομα τις δοκιμές του τυφεκίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πολυβόλο είναι ειδικά σχεδιασμένο για επιχειρήσεις σε αστικές περιοχές όπου η πολύπλοκη δομή περιορίζει την κίνηση και τους ελιγμούς των μονάδων ασφαλείας. Το MFR56 προσφέρει πλεονέκτημα στις δυνάμεις ασφαλείας σε τέτοιες περιοχές με τις διαστάσεις, το βάρος και τις λειτουργίες του.

Το κορυφαίο σύστημα τροφοδοσίας του MFR56, σχεδιασμένο ως "Double Feed", επιτρέπει την τροφοδοσία του τυφεκίου με γεμιστήρα και ταινία. Διαθέτει τα χαρακτηριστικά "Γρήγορη αλλαγή κάννης" και "Σφυρήλατη κάννη".

Το πανάλαφρο πολυβόλο παράγεται σε δύο διαφορετικά συστήματα, Closed Bolt και Open Bolt, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των αμυντικών μονάδων των χωρών.

Προδιαγραφές

Διαμέτρημα5,56x45mm NATO
Μήκος Κάννης16,20" (412 χλστ.)
Ρύθμιση αυλακώσεων 1/7”
Μέθοδος ΛειτουργίαςΣύστημα αερίου
Ταχύτητα εξόδου βλήματος850 m/s
Βάρος σκανδάλης15-30 γρ.
ΤροφοδοσίαDual-Feed - Magazine and Ribbon
Τύπος γεμιστήραPolymer- Standard AR15/M16 4179 STANAG
Χωρητικότητα γεμιστήρα30
ταχυβολία800/λεπτό
Αποτελεσματικό βεληνεκές550
Μέγιστο βεληνεκές3500
Βάρος4250 γραμμάρια (9,35 λίβρες)

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...