Κόσμος

Βρετανία: «Αν φύγει ο Μπόρις, φεύγει και το Brexit» – Τι σημαίνει η αλλαγή ηγεσιών για την ΕΕ

Την πεποίθηση ότι τυχόν αποχώρηση του Μπόρις Τζόνσον από την πρωθυπουργία στη Βρετανία θα σημάνει την αρχή του τέλους και για την εξαίρεση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκής Ένωση εξέφρασε σε συνέντευξή του το πρωί της Τετάρτης ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός Μάικλ Χέζελταϊν.

Ο γνωστός ως υπαρχηγός της Μάργκαρετ Θάτσερ, αλλά και σφοδρός πολέμιος του Brexit, είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον σταθμό Talk TV ότι ο κ. Τζόνσον δεν μπορεί πια να κάνει τίποτε για να αποτρέψει το τέλος της πρωθυπουργίας του, και αυτό θα σημάνει την έναρξη μια νέας ευρωπαϊκής διαδρομής.

«Αν φύγει ο Μπόρις, φεύγει και το Brexit», δήλωσε ο πολύπειρος πολιτικός, επαναλαμβάνοντας την εκτίμηση που είχε κάνει και πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταρρέει η οικονομία

Την ώρα που η στερλίνα βρίσκεται κοντά σε χαμηλό διετίας έναντι του δολαρίου λόγω της κυβερνητικής κρίσης στο Λονδίνο, ο κ. Χέζελταϊν υπογραμμίζει ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πόσο μεγάλο σφάλμα ήταν το Brexit, με τις επαναληπτικές εκλογές και τις έρευνες να δείχνουν σαφή απομάκρυνση του κόσμου από τους Τόρις.

Υπονοώντας ότι ο ίδιος θα προτιμούσε μια πολύ πιο φιλοευρωπαϊκή ηγεσία στους Συντηρητικούς, το ιστορικό στέλεχος του κόμματος είπε ότι μετά τη Σκωτία, όπου το φιλοευρωπαϊκό Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας κυριαρχεί, και τη Βόρεια Ιρλανδία όπου το εθνικιστικό Σιν Φέιν θριάμβευσε στις εκλογές, πλέον και ο αγγλικός Νότος απομακρύνεται από τους Συντηρητικούς βλέποντας τις συνέπειες του Brexit και υπερψηφίζει τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, δηλαδή το τρίτο κόμμα της χώρας το οποίο όμως έχει ξεκάθαρο φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Συνολικά 13 στελέχη των Συντηρητικών, περιλαμβανομένων των υπουργών Οικονομικών και Υγείας, έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους μέσα σε 13 ώρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ