Κόσμος

Βρετανία: 11χρονη έγραψε γράμμα το 1969 προβλέποντας το τηλεκοντρόλ, την τηλεργασία και το Zoom

Ένα γράμμα που γράφτηκε από μια μαθήτρια τη δεκαετία του 1960, η οποία φανταζόταν πώς θα ήταν η ζωή στο μέλλον, περιλαμβάνει μερικές απίστευτα ακριβείς προβλέψεις.

Το γράμμα που γράφτηκε πριν από 50 και περισσότερα χρόνια ανακαλύφθηκε από τη Ρόζα Μπέκερτον και τον σύζυγό της Πίτερ από το Κέιμπριτζσαϊρ της Αγγλίας, όταν αγόρασαν έναν μεταχειρισμένο καναπέ.

Στο πίσω μέρος του καναπέ φαινόταν κάτι και όταν κοίταξαν καλύτερα βρήκαν ένα γράμμα που γράφτηκε από ένα 11χρονο κορίτσι το 1969, όπου ανέλυε πώς πίστευε ότι θα ήταν η ζωή το 1980.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρόλο που μερικές από τις ιδέες της ήταν λίγο περίεργες ωστόσο έκανε μια πρόβλεψη για βιντεοκλήσεις, όπως π.χ. αυτές που γνωρίζουμε σήμερα στην πλατφόρμα Zoom.

Στο γράμμα, με ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 1969, αναφέρει: «Το έτος είναι 1980, η ώρα είναι 12:30 μετά τα μεσάνυχτα. Είμαι είκοσι ενός ετών. Θυμάμαι όταν ήμουν 11 χρονών και ήμουν στο σχολείο και πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε. Για παράδειγμα, η τηλεόραση έχει αλλάξει. Το 1969 ήταν ένα τετράγωνο κουτί με κουμπιά μπροστά του. Τώρα είναι μια μεγάλη οθόνη με κουμπιά στο πλάι της καρέκλας σου, ώστε να αλλάζεις κανάλια πιο εύκολα».

Όπως μπορεί κανείς να καταλάβει, αυτό δεν απέχει πολύ από την ιδέα των τηλεχειριστηρίων, τα οποία έγιναν δημοφιλή στις δεκαετίες του '70 και του '80.

Η τηλεργασία

Και συνέχισε: «Είμαι παντρεμένη και εργάζομαι σε τράπεζα, ασχολούμαι με τα χρήματα, πάντα ήθελα να γίνω τραπεζικός. Λοιπόν, ο άντρας μου μπορεί να δουλεύει και από το σπίτι, αλλά δεν έχω τσάι να ετοιμάσω όπως κάναμε το 1969. Το μόνο που έχουμε είναι μια τσίχλα για να φάμε. Μπορεί να νομίζετε ότι δεν έχουμε αρκετή για να φάμε αλλά κάνετε λάθος, γιατί αυτή η τσίχλα είναι τροφή», είχε αναφέρει προβλέποντας στην ουσία την τηλεργασία αλλά και μια τσίχλα που προσφέρει ότι και το φαγητό.

Στην τσίχλα έχει «πέσει έξω», αλλά προς το παρόν, αφού κανείς δεν ξέρει τι άλλο θα έχουμε στο μέλλον.

«Μασάς αυτή την τσίχλα και μπορείς να νιώσεις τη γεύση του φαγητού. Γλιτώνεις και το πλύσιμο των πιάτων μετά», είχε γράψει.

«Εδώ είναι ο άντρας μου τώρα. "Πατήστε το κουμπί, αγαπητέ". Αυτό που εννοώ είναι να πατήσετε το κουμπί για να ανοίξει η πόρτα, βλέπετε οι πόρτες μας είναι ηλεκτρικές πλέον», είχε γράψει επίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η... πρόβλεψη του Zoom

«Το 1969 το τηλέφωνο ήταν ένα τετράγωνο κουτί με κουμπιά. Πλέον μπορείτε να δείτε τους ανθρώπους με τους οποίους μιλάτε, μέσω μιας οθόνης. Είναι λίγο σαν τηλεόραση. Πραγματικά όταν σκέφτομαι αυτά τα δέκα χρόνια, τα πράγματα έχουν αλλάξει τρομερά», ανέφερε στο γράμμα της. Κάτι που δεν έγινε εκείνη την δεκαετία, ωστόσο είχε προβλέψει σωστά.

Η γυναίκα που αγόρασε τον καναπέ και διάβασε το γράμμα είπε πως εξεπλάγην διαβάζοντάς το, καθώς με τον παιδικό αθώο της τρόπο περιέγραψε πολλά από όσα έχουμε σήμερα.

Παράλληλα ανέφερε πως δεν είχε όνομα πάνω στο γράμμα και πως το δημοσιοποίησε με την ελπίδα, το παιδί (σήμερα γυναίκα) που έγραψε το γράμμα τότε να το δει και να το αναγνωρίσει.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ