Κόσμος

Τουρκία: Κόμμα άρχισε εκστρατεία για αποχώρηση της χώρας από το ΝΑΤΟ

Το τουρκικό κόμμα Vatan – Πατρίδα,  ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία για την αποχώρηση της χώρας από το ΝΑΤΟ σε μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, καθώς σημειώνεται ότι οι πολίτες υπογράφουν ενεργά την έκκληση για την αποχώρηση από την Βορειοατλαντική Συμμαχία, σύμφωνα με το .echedoros-a.gr.

«Η εκστρατεία για έξοδο από το ΝΑΤΟ που ξεκίνησε το Κόμμα Βατάν σε όλη τη χώρα έτυχε ενδιαφέροντος από όλα τα τμήματα του κοινού. Οι πολίτες που προσήλθαν στα τραπέζια που στήθηκαν για την υπογραφή τους,  είχαν στηθεί σε πλατείες πόλεων και συνοικιών και υποστήριξαν την εκστρατεία. Μιλώντας στην εφημερίδα Aydınlık, οι επαρχιακοί αρχηγοί του Κόμματος Βατάν της Κωνσταντινούπολης, του Εσκισεχίρ και του Αϊδινίου είπαν ότι η υποστήριξη που δόθηκε στην εκστρατεία αντικατοπτρίζει το αίτημα του λαού. Οι πρόεδροι κάλεσαν τους πολίτες μας όχι μόνο να υπογράψουν, αλλά και να γίνουν μέλη του Κόμματος Βατάν και να λάβουν μέρος στην εκστρατεία», γράφει χαρακτηριστικά η Aydınlık.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τουρκικό κόμμα Βατάν σκοπεύει να προτείνει στην κυβέρνηση της χώρας να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ,  αφού η πολιτική ενάντια στη Συμμαχία είναι σημαντική για το οικονομικό μέλλον της Τουρκίας , δήλωσε νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του κόμματος Ντογκού Περιντζέκ.

Το κόμμα «Βατάν» δεν εκπροσωπείται στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση (κοινοβούλιο) της Τουρκίας, υποστηρίζει ενεργά τη στενή πολιτική της Τουρκίας με τον ευρασιατικό χώρο. Μάλιστα, παρουσιάζει φιλορωσική πολιτική αφού καλεί την Άγκυρα να αναγνωρίσει την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία.

Εχθρικό το ΝΑΤΟ στο τουρκικό έθνος

Ο Πρόεδρος του Κόμματος Βατάν της Κωνσταντινούπολης Τζεμ Ντικμέν θα δηλώσει χαρακτηριστικά: 

«Ξεκινήσαμε την εκστρατεία «Ας αποχωρήσουμε από το ΝΑΤΟ», σε όλη την Τουρκία. Θα μεταφέρουμε αυτό το αίτημα στους πολίτες μας με τραπέζια υπογραφών σε 15 συνοικίες στην Κωνσταντινούπολη μέχρι τη γιορτή και σε όλες τις συνοικίες μας μετά τη γιορτή. Η απαίτηση αποχώρησης από το ΝΑΤΟ είναι αίτημα του Τουρκικού Έθνους. Δεν έχει σημασία τι λένε κυβερνητικά στελέχη ή η πτέρυγα της αντιπολίτευσης. Το 90% του τουρκικού έθνους βλέπει τώρα το ΝΑΤΟ ως εχθρό. Βλέπει τον εαυτό του ως τον αρχιτέκτονα της 15ης Ιουλίου. Βλέπει ως αιτία τα προηγούμενα πραξικοπήματα της 12ης Μαρτίου και τις ανεξιχνίαστες δολοφονίες. Επομένως, η απαίτηση αποχώρησης από το ΝΑΤΟ είναι το πρόγραμμα του Κόμματος Βατάν, αλλά το αίτημα του Τουρκικού Έθνους». 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...