Κόσμος

Τα ξέρει αυτά ο Προμηθέας; Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η άνθρωποι χρησιμοποιούσαν την φωτιά πριν από τουλάχιστον 800.000 χρόνια

Αυτό αναφέρουν οι Times of Israel.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann βρήκαν μια από τις πρώτες ενδείξεις για τη χρήση της φωτιάς από τους αρχαίους ανθρωπίνους στο λατομείο Evron κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στην ύπαιθρο.

Το λατομείο βρίσκεται στην περιοχή της δυτικής Γαλιλαίας στο βόρειο Ισραήλ.

Προηγούμενες ανασκαφές στην περιοχή έχουν φέρει στο φως μεγάλο αριθμό απολιθωμάτων ζώων και παλαιολιθικών εργαλείων που χρονολογούνται από 800.000 έως ένα εκατομμύριο χρόνια πριν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια καινοτόμος νέα μέθοδος καθιστά δυνατή την ανίχνευση μη ορατών ιχνών φωτιάς, παρέχοντας μια σπάνια ματιά στη ζωή των πρώτων ανθρώπων.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η ελεγχόμενη χρήση της φωτιάς από τους αρχαίους ανθρώπους αναπτύχθηκε πριν από περίπου ένα εκατομμύριο χρόνια.

Οι συμβατικές αρχαιολογικές μέθοδοι επιτρέπουν την ανίχνευση της χρήσης της φωτιάς μόνο πριν από περίπου 200.000 χρόνια, καθώς οι ερευνητές βασίζονται κυρίως στις μεταβολές των υλικών λόγω της θερμότητας, όπως οι χρωματικές αλλαγές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ