Κόσμος

Πρωθυπουργός της Ουκρανίας: Αυτό είναι το ποσό που ξοδεύει η Ουκρανία στον στρατό κάθε μήνα

«Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι δαπάνες για τον στρατό μας έχουν αυξηθεί σημαντικά και ανέρχονται πλέον σε περίπου 130 δισεκατομμύρια γρίβνια μηνιαίως.»

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Denys Shmyhal σε συνέντευξή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Εάν είχαμε περίπου 156 δισεκατομμύρια γρίβνια για τη συντήρηση του στρατού, αυτός ήταν ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και του ουκρανικού στρατού για το έτος, σήμερα περίπου 130 δισεκατομμύρια γρίβνια είναι ένα μηνιαίο ποσό", είπε.

Ταυτόχρονα, ο Shmygal διευκρίνισε ότι η Ουκρανία δαπανά συνολικά περίπου 250 δισεκατομμύρια γρίβνια το μήνα, εκ των οποίων έως και 100 δισεκατομμύρια γρίβνια εισπράττονται από τις τελωνειακές και φορολογικές υπηρεσίες.

"Έχουμε μεγάλη αύξηση των κοινωνικών πληρωμών, των δαπανών για την εκκαθάριση ναρκών, των επειγουσών δαπανών ανασυγκρότησης, των δαπανών για τους εσωτερικά εκτοπισμένους. Έχουμε πληρώσει περισσότερα από 30 δισ. γρίβνια μόνο στο πρόγραμμα єPidtrimka, δηλαδή σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια", πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...