Βασίλισσα Ελισάβετ
Κόσμος

Sunday Times: Η Ελισάβετ μετέθεσε στον Κάρολο μέρος των καθηκόντων της

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το γεγονός αυτό προκύπτει από σημαντικές αλλαγές που έγιναν στον κατάλογο των επίσημων καθηκόντων της Βασίλισσας Ελισάβετ, που δημοσιεύτηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 10 χρόνια.

Ο κατάλογος αυτός περιλάμβανε προηγουμένως 13 καθήκοντα, όπως ο επίσημος διορισμός πρωθυπουργού, συμμετοχή στην έναρξη νέων συνόδων του κοινοβουλίου, κρατικές επισκέψεις και συναντήσεις με ανώτατους αξιωματούχους άλλων κρατών που επισκέπτονταν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τώρα το έγγραφο περιέχει μόνο μια γενική διατύπωση, σύμφωνα με την οποία η βασίλισσα έχει «μια σειρά από κοινοβουλευτικά και διπλωματικά καθήκοντα». Πηγή του Μπάκιγχαμ είπε ότι ήταν απλώς πρόσκειται για  μια «μικρή ενημέρωση» του εγγράφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤον Μάιο, ο 73χρονος Πρίγκιπας Κάρολος αντικατέστησε για πρώτη φορά την Ελισάβετ στην έναρξη της κοινοβουλευτικής συνόδου, μιλώντας εκ μέρους της. Η βασίλισσα δεν παρευρέθηκε σε αυτή την τελετή για πρώτη φορά μετά από 59 χρόνια.

Η 96χρονη βασίλισσα παραδέχτηκε πρόσφατα ότι δυσκολεύεται να περπατήσει, αν και το παρουσίασε ως αστείο. Τον περασμένο Οκτώβριο, η Ελισάβετ Β' νοσηλεύτηκε για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια και πέρασε μια μέρα στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά από αυτό και με την επιμονή των γιατρών, η βασίλισσα αρνήθηκε προσωρινά τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και άρχισε να λιγοστεύει τη συμμετοχή της σε δημόσιες εκδηλώσεις. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια άρχισε να εμφανίζεται στο κοινό με μπαστούνι.

Εφέτος η Ελισάβετ γιόρτασε την 70ή της επέτειο από την άνοδο στον βρετανικό θρόνο. Η βασίλισσα εμφανίστηκε δύο φορές στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ, αλλά δεν παρέστη στη λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου και την εορταστική συναυλία που έγινε προς τιμήν της στη βασιλική κατοικία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...