Κόσμος

Αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο επισκέφτηκε Ναυτική Βάση στη Σκωτία

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αναφέρει ότι αυτή η λιμενική επίσκεψη στο Faslane αντανακλά τη "δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών προς τους συμμάχους και τους εταίρους μας στην περιοχή και συμπληρώνει τις πολλές ασκήσεις, την εκπαίδευση, τις επιχειρήσεις και άλλες δραστηριότητες στρατιωτικής συνεργασίας που διεξάγονται από τις Στρατηγικές Δυνάμεις για να διασφαλιστεί ότι είναι διαθέσιμες και έτοιμες να επιχειρήσουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα ανά πάσα στιγμή σε όλο τον κόσμο".

Η τελευταία φορά που ένα SSBN του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ πραγματοποίησε λιμενική επίσκεψη στο Faslane ήταν όταν το USS Alaska (SSBN 732) επισκέφθηκε τον Ιούλιο του 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία του Rhode Island να επισκεφθεί το Faslane. Η δύναμη υποβρυχίων των Ηνωμένων Πολιτειών έχει μια πλούσια ιστορία συνεργασίας με τους συμμάχους μας στο Ηνωμένο Βασίλειο σε αυτό το στρατηγικής σημασίας λιμάνι", δήλωσε ο πλοίαρχος John Craddock, διοικητής της Task Force 69.

"Αυτή η επίσκεψη στο λιμάνι ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου και η εμπρόσθια παρουσία του Rhode Island αποδεικνύει την ικανότητα, την ευελιξία και τη συνεχή δέσμευσή μας στους συμμάχους του ΝΑΤΟ".

Το Rhode Island είναι ένα υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων κλάσης Ohio. Αποτελεί πλατφόρμα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύονται από υποβρύχια, παρέχοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες το πιο βιώσιμο σκέλος της πυρηνικής τριάδας.

Το κύριο υποβρύχιο αυτής της κλάσης είναι το USS Ohio (SSGN 726), το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία το 1981.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...