Κόσμος

Βάναυση μεταχείριση κρατουμένου από δεσμοφύλακες σε τουρκική φυλακή

Το περιστατικό στη φυλακή τύπου Kürkçüler E στη νότια επαρχία των Αδάνων της Τουρκίας στις 22 Φεβρουαρίου 2022 συνέβη αφού ο κρατούμενος Şehmuz Emen, που σύμφωνα με τον δικηγόρο του υπέφερε από δύσπνοια, ζήτησε από τους φύλακες να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της αίτησής του για ιατρική εξέταση σε νοσοκομείο, ανέφερε το MA.

Το βίντεο δείχνει μια ομάδα δεσμοφυλάκων να σπεύδουν στο κελί του Emen για να τον τραβήξουν βίαια έξω και να τον σύρουν στο πάτωμα σε ένα μέρος του συγκροτήματος, όπου πρώτα αδειάζουν ένα μικρό δωμάτιο, ρίχνουν νερό στο πάτωμα και τον κλειδώνουν γυμνό στο υγρό δωμάτιο.

Το βίντεο δείχνει 11 φρουρούς να συμμετέχουν στο περιστατικό και κάποιους άλλους να παρακολουθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά από καταγγελίες του Emen, κατατέθηκε μήνυση εναντίον δύο φρουρών με μικρές κατηγορίες για "παραβίαση των ορίων χρήσης βίας" και για "απλή σωματική βλάβη".

Το κατηγορητήριο επαληθεύει ότι οι φρουροί χαστούκισαν τον Emen στο πρόσωπο και τον κλώτσησαν περισσότερες από μία φορές κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Σε μια δεύτερη μήνυση, πέντε φρουροί παραπέμφθηκαν σε δίκη για κατηγορίες περί βασανιστηρίων.

Υπουργός: "Δεν υπάρχουν βασανιστήρια, κακομεταχείριση στις τουρκικές φυλακές

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Bekir Bozdağ αρνήθηκε στις 20 Απριλίου ότι υπάρχει οποιαδήποτε πρακτική βασανιστηρίων και κακομεταχείρισης στις φυλακές.

"Δεν υπάρχει πρακτική βασανιστηρίων και κακομεταχείρισης στις τουρκικές φυλακές. Υπάρχει μηδενική ανοχή στα βασανιστήρια και την κακομεταχείριση. Κανένας ισχυρισμός για τέτοιες πρακτικές δεν έχει αγνοηθεί από τη δικαιοσύνη", δήλωσε ο Bozdağ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...