Κόσμος

Ιαπωνία: Ο χειρότερος καύσωνας από το 1875 πλήττει το Τόκιο

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Φούμιο Κισίντα από την πλευρά του έκανε έκκληση για αύξηση της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας για να αντιμετωπιστεί η ζήτηση και να πολεμηθεί με δροσιά ο καύσωνας.

Κάποιες εταιρίες στην Ιαπωνία ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους να μειώσουν την παραγωγή για να εξοικονομήσουν ηλεκτρική ενέργεια, την ίδια ώρα που θερμοκρασίες που φθάνουν τους 40 βαθμούς προβλέπονται σε περιοχές γύρω από το Τόκιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι οι θερμοκρασίες στο Τόκιο δεν θα επανέλθουν στους 30 βαθμούς Κελσίου πριν από τις 5 Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει ότι θα υπάρχει επαρκής παροχή ρεύματος στην Ιαπωνία λέγοντας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έπειτα από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά, ότι θα κάνει την μεγαλύτερη δυνατή χρήση πυρηνικής ενέργειας αρκεί να είναι εγγυημένη η ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι τα περισσότερα πυρηνικά εργοστάσια της Ιαπωνίας έχουν αναστείλει την λειτουργία τους από τις 11 Μαρτίου, την ημέρα της πυρηνική καταστροφής στην Φουκουσίμα.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...