Κόσμος

Το Ισραήλ παραγγέλνει νέα ελικόπτερα για την Πολεμική του Αεροπορία

Ο υφιστάμενος στόλος βαρέων μεταφορικών ελικοπτέρων της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας έχει προγραμματιστεί να παροπλιστεί το 2025. Εν μέσω φόβων ότι η ισραηλινή πολεμική αεροπορία θα μπορούσε να μείνει χωρίς επιχειρησιακό στόλο για περισσότερο από ένα χρόνο, οι ισραηλινοί αξιωματούχοι επιδίωξαν να επισπεύσουν την παράδοση των ελικοπτέρων CH-53K King Stallions επόμενης γενιάς της Sikorsky-Lockheed Martin στο Ισραήλ. Από τώρα, ο κατασκευαστής λέει ότι τα πρώτα King Stallions δεν θα φτάσουν στο Ισραήλ πριν από το 2026.

Μέχρι στιγμής, τέσσερα King Stallions έχουν εγκριθεί για παραγωγή και παράδοση στο Ισραήλ, το οποίο έχει παραγγείλει 18 ελικόπτερα αξίας 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μετά την άφιξή του στο Ισραήλ, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θα δοκιμάσει και θα βελτιώσει το CH-53K σύμφωνα με τις δικές της επιχειρησιακές προδιαγραφές, μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί αρκετούς μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο απαρχαιωμένος στόλος Yasur έφτασε για πρώτη φορά στο Ισραήλ στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει επανειλημμένα καταφέρει να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του, αλλά έχει προειδοποιήσει ότι ο στόλος είναι γερασμένος και ότι οι ιθύνοντες πρέπει να επισπεύσουν την επιλογή ενός νέου μοντέλου.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο υπουργός Άμυνας Benny Gantz ανακοίνωσε την απόφαση να επιλέξει το King Stallion έναντι του CH-47F Chinook της Boeing.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ προσπάθησε επίσης να επιταχύνει την παράδοση των Super Yasurs, αλλά μετά από συνομιλίες με ανώτερους αξιωματούχους της Lockheed Martin τις τελευταίες ημέρες, αποδείχθηκε ότι αυτό ήταν αδύνατο. Μέχρι σήμερα, το Ισραήλ έχει υπογράψει καταρχήν συμφωνία μόνο για την αγορά της αμερικανικής έκδοσης του King Stallion. Δεν έχει υπογραφεί ακόμη έγγραφο που να περιγράφει λεπτομερώς τις αλλαγές που θέλει να κάνει η Πολεμική Αεροπορία στο ελικόπτερο για να το καταστήσει συμβατό με τα ισραηλινά συστήματα. Αξιωματούχοι του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας επιθυμούν την υπογραφή της ισραηλινής εκδοχής της συμφωνίας το συντομότερο δυνατό και ασκούν πιέσεις σε μια προσπάθεια να συντομεύσουν την ημερομηνία παράδοσης.

Το CH-53K θα επιτρέψει στις IDF να μεταφέρουν στρατεύματα και εξοπλισμό από το πλοίο στην ακτή και σε εδάφη μεγάλου υψομέτρου ταχύτερα και αποτελεσματικότερα από ποτέ.

Το CH-53K είναι ένα ελικόπτερο που πετά με πολύ υψηλές ταχύτητες, με ωφέλιμο φορτίο διπλάσιο από αυτό του παλιού Yasur. Διαθέτει επίσης νέα σύνθετα πτερύγια κύριου στροφείου και φαρδύτερο πιλοτήριο από τις προηγούμενες εκδόσεις του CH-53. Είναι το μεγαλύτερο και βαρύτερο ελικόπτερο που χρησιμοποιείται από τον αμερικανικό στρατό. Έχει αναμενόμενη διάρκεια ζωής σχεδιασμού έως και 50 έτη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...