Κόσμος

Καθηγητής Πλακούδας: Αν χρειαστεί τα ΗΑΕ θα πράξουν ότι έπραξαν το καλοκαίρι του 2020

 

Όπως είπε ο κ. Πλακούδας, ο Τούρκος Πρόεδρος έχει ανεβάσει πάρα πολύ ψηλά τον πήχη με τις μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις και απαιτήσεις τόσο έναντι του ΝΑΤΟ όσο και έναντι της Αμερικής. Όταν η Τουρκία εκβιάζει την Ελλάδα με αυτές τις γελοίες κατηγορίες για τους νήσους του Αν. Αιγαίου και όταν αμφισβητείται την κυριαρχία μας, το πράττει όχι μόνο υπό το πρίσμα της διαμάχης του Αιγαίου, μεταξύ Αθήνας, αλλά το πράττει και με το βλέμμα στην Ουάσινγκτον.

Προσπαθεί δηλαδή να διαταράξει τις σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Ουάσινγκτον. Γιατί άμα υποχωρήσει η Ουάσινγκτον και μετά συμπεριφερθεί ως Πόντιος Πιλάτος,αυτό θα διαταράξει τις σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον. Το γνωρίζει εκ των προτέρων η Άγκυρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Πλακούδας πρόσθεσε, "Για αυτό το λόγο κιόλας, επειδή ακριβώς ο Ερντογάν έχει αυξήσει το μαξιμαλισμό του σε τέτοιο βαθμό που τίποτα απλά δεν μπορεί να διαφημιστεί ως νίκη στο εκλογικό ακροατήριο του ενόψει των πρόωρων εκλογών στην Τουρκία, για αυτό το λόγο και πρώτον, αναμένω μια αποτυχία της Συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, δεύτερον, αναμένω μια όξυνση μετά των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και τρίτον, αναμένω από την Ελλάδα και την Κύπρο μία διεθνοποίηση αυτής της τουρκικής επιθετικότητας, όχι μόνο όμως με τα διαβήματα έναντι της Τουρκίας, αλλά με ίσως και περισσότερη στρατιωτική προπαρασκευή, παρόλο που προς το παρόν οι Τούρκοι δεν έχουν μετατρέψει τα λόγια, δηλαδή αυτές τις απειλές και τους λεονταρισμούς, σε πράξη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...