Κόσμος

Σουηδή ΥΠΕΞ: Υπήρξε πρόοδος στις συνομιλίες με την Τουρκία για το ΝΑΤΟ

Οι διαπραγματεύσεις που αποσκοπούν στο να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις της Τουρκίας στο αίτημα της Σουηδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ έχουν σημειώσει πρόοδο και μια σημαντική πρόοδος θα μπορούσε να επιτευχθεί στην Σύνοδο Κορυφής της συμμαχίας στη Μαδρίτη, δήλωσε την Τρίτη η Σουηδή υπουργός Εξωτερικών, Ann Linde, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είμαστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι θετικό σήμερα, αλλά μπορεί επίσης να χρειαστεί περισσότερος χρόνος", δήλωσε η Linde στην εφημερίδα Svenska Dagbladet (SvD).

"Σε αυτή την περίπτωση, θα παραμείνουμε υπομονετικοί και θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις ακόμη και μετά τη Σύνοδο Κορυφής", πρόσθεσε.

Φινλανδός πρόεδρος: Κάπως καλύτερη η κατανόηση μεταξύ Φινλανδίας και Τουρκίας

Ο Φινλανδός πρόεδρος Sauli Niinisto δήλωσε την Τρίτη ότι υπάρχει πλέον κάπως μεγαλύτερη αμοιβαία κατανόηση μεταξύ της Φινλανδίας και της Τουρκίας ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν είναι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος όσον αφορά την έκβαση των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, όσον αφορά την πιθανότητα ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ