Κόσμος

Το Ιράκ ενδιαφέρεται για τις γαλλικές κορβέτες Gowind

Η οικογένεια Gowind περιλαμβάνει σκάφη με μήκος από 85 έως 111 μέτρα και εκτόπισμα από 1.000 τόνους έως 3.100 τόνους. Το σύστημα πρόωσης βασίζεται στο συνδυασμένο σύστημα ντίζελ και ντίζελ (CODAD) και περιλαμβάνει πίδακες νερού για βελτιωμένη ευελιξία σε ρηχά νερά και επιδόσεις υψηλής ταχύτητας.

Ο σχεδιασμός Gowind μπορεί να αναπτύξει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), μη επανδρωμένα οχήματα επιφανείας (USV) και υποβρύχια μη επανδρωμένα οχήματα (UUV). Έχει προβλεφθεί πρυμναίο κατάστρωμα που επιτρέπει τη λειτουργία ελικοπτέρου κατηγορίας 10 τόνων ή UAV.

Το οπλικό σύστημα της πλατφόρμας αποτελείται από πολυλειτουργικό ραντάρ και πυραύλους επιφανείας-αέρος (SAM) MICA. Είναι οπλισμένο με πυραύλους Exocet κατά πλοίων. Το ραντάρ και οι άλλοι αισθητήρες είναι τοποθετημένοι σε έναν ενιαίο κεντρικό ιστό επιτρέποντας έτσι μια θέα 360 μοιρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιρακινές ναυτικές δυνάμεις

Οι Ιρακινές Ναυτικές Δυνάμεις ή το Ιρακινό Ναυτικό είναι ο κλάδος της υπηρεσίας ναυτικού πολέμου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράκ. Ιδρύθηκε το 1937, αρχικά ως Iraqi Coastal Defense Force, με κύρια αρμοδιότητα την προστασία της ακτογραμμής και των υπεράκτιων περιουσιακών στοιχείων του Ιράκ, ενώ η επίσημη ονομασία άλλαξε στις 12 Ιανουαρίου 2005 σε Iraqi Naval Forces.

Τον Φεβρουάριο του 2011, το ναυτικό διέθετε περίπου 5.000 ναύτες και πεζοναύτες που αποτελούν ένα επιχειρησιακό επιτελείο, πέντε πλωτές μοίρες και δύο τάγματα πεζοναυτών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ