Κόσμος

Μπόρις Τζόνσον: Διπλή ταπεινωτική ήττα στις αναπληρωματικές εκλογές

Οι Συντηρητικοί έχασαν αυτή την έδρα, στο Τίβερτον και Χόνιτον, από τους κεντρώους Φιλελεύθερους Δημοκράτες κι άλλη μία, αυτή στο Γουέικφιλντ (βόρεια Αγγλία) από την αξιωματική αντιπολίτευση, το Εργατικό κόμμα.

Στην πρώτη περίπτωση οι Τόρις ηττήθηκαν με θεαματική διαφορά περίπου 24.000 ψήφων, στη δεύτερη με διαφορά σχεδόν 5.000 ψήφων.

Η κρίση του Τζόνσον

Οι ήττες αυτές ανανεώνουν τις εικασίες για το μέλλον του Τζόνσον, αφού στις αρχές του μήνα επιβίωσε από μια κίνηση πολλών Συντηρητικών βουλευτών εναντίον του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες δήλωσαν ότι ήταν η μεγαλύτερη πλειοψηφία που έχει ανατραπεί ποτέ σε βρετανικές ενδιάμεσες κοινοβουλευτικές εκλογές, υποδηλώνοντας ότι άλλοι Συντηρητικοί βουλευτές ενδέχεται να κινδυνεύουν να χάσουν τις έδρες τους.

«Απόψε, οι κάτοικοι του Τίβερτον και του Χόνιτον μίλησαν για τη Βρετανία. Έστειλαν ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα: Ήρθε η ώρα για τον Μπόρις Τζόνσον να φύγει, και να φύγει τώρα», δήλωσε ο νικητής υποψήφιος των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών, Ρίτσαρντ Φουρντ στη νικητήρια ομιλία του.
«Με κάθε μέρα που ο Μπόρις Τζόνσον προσκολλάται στο αξίωμα, φέρνει περαιτέρω ντροπή, χάος και παραμέληση».

Οι ενδιάμεσες εκλογές προκλήθηκαν από παραιτήσεις Συντηρητικών βουλευτών υψηλού προφίλ, δηλαδή ένας που παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσε πορνογραφία στο κοινοβούλιο και ένας άλλος κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση σε έφηβο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...