Κόσμος

Ράμα: Ντροπή, η Βουλγαρία μπλοκάρει δύο μέλη του ΝΑΤΟ

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, μετά την άφιξή του στις Βρυξέλλες, στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, επανέλαβε ότι είναι κρίμα που μια χώρα του ΝΑΤΟ, η Βουλγαρία, κρατά σε ομηρία δύο μέλη του ΝΑΤΟ, όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Όπως τόνισε, η χώρα αυτή κρατά σε ομηρία τα Σκόπια και την Αλβανία στον ευρωπαϊκό τους δρόμο σε μια περίοδο που μαίνεται θερμός πόλεμος στο ευρωπαϊκό παρασκήνιο και 26 χώρες κάθονται ήσυχα και δείχνουν την ανημποριά τους.

Ο Ράμα είπε στους δημοσιογράφους ότι αυτή είναι μια νέα μέρα στην Ευρώπη, αλλά όχι στη Βουλγαρία. 

Δήλωσε ότι η Αλβανία γνωρίζει ότι υπάρχει πάντα μια Βουλγαρία στον ευρωπαϊκό δρόμο, αλλά ότι δεν θα αλλάξει την πορεία της, ότι θα συνεχίσει να χτίζει την Ευρώπη στο εσωτερικό της.

Τα «Ανοιχτά Βαλκάνια» είναι μια πραγματική απάντηση στην κατάσταση στην οποία συνεχίζουμε τον δρόμο της ολοκλήρωσης γιατί δεν έχουμε εναλλακτική, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να ενταχθεί στα Ανοιχτά Βαλκάνια, ο Ράμα είπε ότι η πρωτοβουλία είναι ανοιχτή σε όλους. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αλβανία κάνει αυτό που της αναλογεί, εφαρμόζοντας τις μεταρρυθμίσεις και θα συνεχίσει όχι μόνο επειδή το απαιτούν οι Βρυξέλλες αλλά και επειδή το απαιτούν οι επόμενες γενιές, όπως σημειώνει το makfax.

Ερωτηθείς εάν υποστηρίζει το καθεστώς υποψηφιότητας της Ουκρανίας, ο Ράμα υπενθύμισε ότι τα Σκόπια είναι υποψήφια εδώ και 17 χρόνια, η Αλβανία για οκτώ χρόνια και ότι οι Ουκρανοί δεν πρέπει να έχουν πολλές αυταπάτες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ