OSU35K
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Νέο πολωνικό οπλικό σύστημα 35 χιλιοστών για πολεμικά σκάφη (Εικόνες)

Η πολωνική Polska Grupa Zbrojeniowa (γνωστή και ως "Πολωνική Ομάδα Οπλισμού") παρουσίασε το οπλικό σύστημα πλοίου OSU35K, το οποίο αναπτύχθηκε από την PITRadwar.

Ποιο Είναι το Σύστημα OSU35K;

Η απόκτηση πυροβολικών συστημάτων μικρού βεληνεκούς υπήρξε για χρόνια μία ανεκπλήρωτη επιθυμία εκσυγχρονισμού των απαιτήσεων του πολωνικού ΠΝ. Αυτό το κενό, το οποίο παρατηρήθηκε από το πολωνικό υπουργείο άμυνας την δεκαετία του '90, πρόκειται να καλυφθεί σύντομα από το αυτόματο πυροβόλο σύστημα σκαφών 35 χιλιοστών, το οποίο ανέπτυξε μία πολωνική βιομηχανική και ερευνητική κοινοπραξία. Η κοινοπραξία αυτή εμπλέκει το Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας και την Πολωνική Ναυτική Ακαδημία, όπως και τις εταιρείες PIT-RADWAR S.A. και ZM Tarnów. Βάση των πρόσφατων δοκιμών σε ναυτικές εκτοξεύσεις, η πιστοποίηση του εξοπλισμού ολοκληρώθηκε δίνοντας κρατική έγκριση στο σύστημα. Αυτό είναι και το τελικό στάδιο του προγράμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το OSU35K αναπτύσσεται για την σύγχρονα κλάση ναρκαλιευτικών Kormoran II. Παλαιότερα είχαν γίνει κάποιες αναφορές για υιοθέτηση του συστήματος σε άλλα, νέας κατασκευής σκάφη και σε υπάρχοντα πλοία του πολωνικού ΠΝ που σκοπεύεται να εκσυγχρονιστούν.

Λόγω της ανοιχτής αρχιτεκτονικής, της αρθρωτής μορφής και της επεκτασιμότητας του OSU35K, υπάρχουν ποικίλες επιλογές προσαρμογής και ρύθμισης του συστήματος. Για αυτό επιτρέπεται και η ελεύθερη ενσωμάτωση σε διάφορες κλάσεις πλοίων. Η εισαγωγή μίας απλής και γρήγορης μεθόδου επιδιόρθωσης και αποσυναρμολόγησης του πυροβόλου είναι ακόμη μία καινοτόμα διαθέσιμη λύση. Χρειάζονται μόνο 10 λεπτά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Η βάση του πυροβόλου διαθέτει τέσσερα βύσματα τύπου κοντέινερ σταθεροποιημένα σε οχτώ σημεία.

Στην περίπτωση του πλοίου ORP Kaszub, οι προετοιμασίες στο σύστημα έγιναν σε συνεργασία με την ναυπηγική Remontowa Shipbuilding S.A. Στο συγκεκριμένο πλοίο οι Πολωνοί επιθυμούν να περιορίσουν όσο το δυνατό περισσότερο γίνεται τις τροποποιήσεις στον σκελετό του κύτους του. Δεν χρειάστηκε να τοποθετηθεί το σώμα του πυργίσκου μέσα στο σκάφος, ενώ υπήρχε αρκετός χώρος για την τοποθέτηση ενός συστήματος παροχής ισχύος και για την καλωδίωση κάτω από το κατάστρωμα. Παράλληλα, τα σχέδια οπλισμού της κλάσης Kormoran - τα καταστρώματα των οποίων προπαρασκευάζονται για να δεχθούν το πυροβόλο - πιθανότατα περιλαμβάνουν ενσωμάτωση του πυροβόλου στο κύτος του σκάφους.

Στις δοκιμές επιβεβαιώθηκαν και κάποια χαρακτηριστικά του OSU35K, όπως οριζόντιο βεληνεκές 5,5 χιλιομέτρων και μέγιστο υψόμετρο πυρός 3,5 χιλιομέτρων. Η μέγιστη ταχυβολία σημειώθηκε στα 550 βλήματα ανά λεπτό. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ