Κόσμος

Ο Έλληνας κυβερνήτης του Καλίνινγκραντ καταγγέλλει τη Λιθουανία για παράνομη απαγόρευση μεταφοράς εμπορευμάτων

Σύμφωνα με το banking.news,το Καλίνινγκραντ καλεί τη Ρωσία να λάβει μέτρα κατά της Λιθουανίας για παράνομη απαγόρευση μεταφοράς εμπορευμάτων.

Τα μέτρα αυτά είναι παράνομα και έρχονται σε αντίθεση με τις διατάξεις της συμφωνίας για την ένταξη της Λιθουανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Λιθουανία υιοθέτησε μέτρα που απαγορεύουν τη διαμετακόμιση ορισμένων εμπορευμάτων από ρωσικές περιοχές μέσω του εδάφους της στην περιοχή του Καλίνινγκραντ.

Τα μέτρα αυτά είναι παράνομα και έρχονται σε αντίθεση με τις διατάξεις της συμφωνίας για την ένταξη της Λιθουανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο ελληνο-ποντιακής καταγωγής κυβερνήτης της περιοχής Αντώνιος Αλιχανίδης (Anton Alikhanov).

Ο Αλιχανίδης σημείωσε εξάλλου ότι η εταιρεία σιδηροδρόμων της Λιθουανίας είχε ειδοποιήσει τη σιδηροδρομική εταιρεία της περιοχής του Καλίνινγκραντ πως θα απαγορεύσει τη διαμετακόμιση από τη Ρωσία στην περιοχή των εμπορευμάτων που υπόκεινται σε κυρώσεις της ΕΕ που επιβλήθηκαν στη Μόσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παράνομα βήματα

«Αυτά τα βήματα είναι παράνομα και ενδέχεται να έχουν εκτεταμένες επιπτώσεις για τη Λιθουανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα, θα ήθελα να παραθέσω μερικές παραγράφους από την Κοινή Δήλωση για τη Διεύρυνση της ΕΕ, με αναφορές σε διεθνείς συμφωνίες, τα έγγραφα που τόσο η Ευρωπαϊκή η κοινότητα και η Ρωσική Ομοσπονδία διαθέτουν», είπε ο Αλιχανίδης, σύμφωνα με το Tass.

Η περιφέρεια του Καλίνινγκραντ θα καλέσει τις ρωσικές ομοσπονδιακές αρχές να λάβουν μέτρα κατά της Λιθουανίας για την επιβολή παράνομης απαγόρευσης στη σιδηροδρομική διαμετακόμιση στην περιοχή ορισμένων εμπορευμάτων, τα οποία υπόκεινται σε κυρώσεις της ΕΕ, εκτός εάν αρθεί αυτή η απαγόρευση, είπε ο Αλιχανίδης.

«Εάν δεν αρθούν αυτοί οι παράνομοι περιορισμοί στη μεταφορά εμπορευμάτων από την περιοχή του Καλίνινγκραντ από τους ευρωπαίους γείτονές μας, θα προτείνουμε στις ομοσπονδιακές αρχές να λάβουν αντίστοιχα μέτρα αντιποίνων», είπε ο κυβερνήτης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ