Κόσμος

Ιταλία: Σοκ με τη «σύγχρονη Μήδεια» - Τι την οδήγησε στη δολοφονία

Τα ΜΜΕ της Ιταλίας αποκαλούν «σύγχρονη Μήδεια» την 23χρονη Μαρτίνα Πάτι, η οποία το βράδυ της Δευτέρας 13 Ιουνίου κατήγγειλε στους καραμπινιέρι ότι η κόρη της είχε απαχθεί από τρείς ένοπλους άνδρες, μέσα από το οικογενειακό ΙΧ αυτοκίνητο. Ωστόσο, η αλήθεια αποδείχθηκε πως ήταν μακριά από την ιστορία που παρουσίασε στις Αρχές.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας κατάλαβε αμέσως ότι δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία: καμία κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας δεν είχε καταγράψει την απαγωγή, ενώ η οικογένεια της μικρής είναι κάθε άλλο παρά πλούσια.

Σήμερα, τελικά, έπειτα από αλλεπάλληλες ανακρίσεις, η μητέρα της Έλενα ψιθύρισε σε καραμπινιέρο ότι δολοφόνησε την κόρη της και ότι έθαψε το πτώμα σε χωράφι που απέχει περίπου διακόσια μέτρα από το σπίτι τους.

Η μητέρα δολοφόνησε την κόρη λίγο αφότου την παρέλαβε από τον παιδικό σταθμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως διαπιστώθηκε, η δολοφονία διαπράχθηκε λίγη ώρα αφότου η 23χρονη παρέλαβε την κόρη της από τον παιδικό σταθμό. Έως τώρα, δεν κατάφερε να εξηγήσει για ποιο λόγο στέρησε την ζωή από την μικρή Έλενα.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς και όπως μεταφέρει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Ιταλία, ένα πιθανό κίνητρο είναι ότι οι γονείς της 5χρονης ήταν σε διάσταση και η μητέρα αισθανόταν έντονη ζήλια για το νέο δεσμό του συζύγου της.

Οι παππούδες του άτυχου παιδιού, σε κατάσταση σοκ, ζήτησαν να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη και να εξακριβωθεί αν υπήρξαν συνεργοί που μπορεί να είναι συνυπεύθυνοι για τη δολοφονία της εγγονής τους.

Το 5χρονο κορίτσι φαίνεται να πλήρωσε την κρίση που περνούσε η συζυγική σχέση της μητέρας της

Το πτώμα του άτυχου κοριτσιού βρέθηκε σε χωράφι που απέχει λίγες εκατοντάδες μέτρα από το σπίτι της οικογένειας Πάτι.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η νεαρή μητέρα μπορεί να στέρησε τη ζωή από την κόρη της για λόγους που σχετίζονταν με την κρίση που περνούσε η συζυγική της σχέση: το ζευγάρι ουσιαστικά βρισκόταν σε διάσταση και η Έλενα, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε δημιουργήσει καλές σχέσεις με την νέα σύντροφο του πατέρα της.

Παράλληλα, όμως, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι η γυναίκα θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση και ότι δεν δείχνει να είχε σχεδιάσει την ασύλληπτη αυτή πράξη με ψυχρό και λεπτομερή τρόπο.

«Πιστεύουμε ότι δεν μπορούσε να ανεχθεί την ιδέα ότι και η κόρη της άρχιζε να δένεται σε ανθρώπινο επίπεδο με την καινούρια σύντροφο του πατέρα της», τόνισαν οι υπεύθυνοι των ερευνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιταλία: 480 παιδιά δολοφονήθηκαν από τους γονείς τους την τελευταία 20ετία

Αίσθηση, στο μεταξύ, προκαλεί το στοιχείο ότι τις τελευταίες δυο δεκαετίες στην Ιταλία, 480 ανήλικα παιδιά δολοφονήθηκαν από τους γονείς τους. Έξι παιδοκτονίες στις δέκα διαπράττονται από γυναίκες, και τα περισσότερα θύματα είναι αγόρια.

Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, οι παιδοκτονίες οφείλονται σε σοβαρά ψυχικά προβλήματα των γονέων και στις κάκιστες σχέσεις μεταξύ του ζευγαριού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...