Κόσμος

Μπούρκινα Φάσο: Τουλάχιστον 100 άμαχοι νεκροί από επιθέσεις τζιχαντιστών σε αγροτική περιοχή

Ένοπλοι ισλαμιστές μαχητές σκότωσαν τουλάχιστον 100 αμάχους σε αγροτική περιοχή στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τοπική πηγή ασφάλειας.

Για τουλάχιστον 50 νεκρούς αμάχους από επίθεση τζιχαντιστώνστο χωριό Σεϊτένγκα έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Λιονέλ Μπίλγκο.

«Ο στρατός έχει βρει μέχρι στιγμής 50 πτώματα» μετά την επίθεση στο χωριό Σεϊτένγκα, δήλωσε ο Μπίλγκο, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός «μπορεί να αυξηθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το χωριό ήταν ο τόπος αιματηρών μαχών την περασμένη εβδομάδα.

Έντεκα χωροφύλακες σκοτώθηκαν εκεί την Πέμπτη. Ακολούθησε στρατιωτική επιχείρηση που προκάλεσε τον θάνατο περίπου 40 τζιχαντιστών, σύμφωνα με τον στρατό.

Στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποιούνται ισλαμικές επαναστατικές ομάδες εδώ και χρόνια.

Στην περιοχή Σαχέλ, η εξέγερση τζιχαντιστών έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους τα τελευταία 7 χρόνια και έχει εξαναγκάσει περίπου 1,9 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Ζωντανή Ενημέρωση: Συναγερμός στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου, ήχησαν σειρήνες -Αναφορές ότι χιλιάδες Κούρδοι μαχητές μπήκαν στο Ιράν

Συναγερμός στο Ακρωτήρι λόγω απειλής σε εξέλιξη-Το Κουβέιτ ανακοινώνει απαγόρευση εξαγωγής όλων των ειδών τροφίμων-Πάνω...
Δένδιας - Κυπρος
Κύπρος 0

Γιατί τρίζει η τουρκική θέση στην Κύπρο: Η δήλωση βόμβα από Δένδια για κατοχικό στρατό και η ανακοίνωση της Άγκυρας για τους Τουρκοκύπριους

Η δήλωση Δένδια για απόσυρση 40.000 Τούρκων στρατιωτών από το νησί προκαλεί οργή στην Τουρκία που ξέρει ότι μετά τον...