Κόσμος

Πολωνία: Σχεδόν ολοκληρώθηκε ο φράχτης στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Για την αποτροπή της μεταναστευτικής κρίσης εργάζονται οι αρχές στην Πολωνία και στο πλαίσιο αυτό σχεδόν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή ενός φράχτη μήκους περίπου 140 χιλιομέτρων στα σύνορα της χώρας με τη Λευκορωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στόχος της Πολωνίας είναι να μην έρθει αντιμέτωπη με καταστάσεις όπως αυτές του περασμένου χρόνου με τη συσσώρευση μαζικού αριθμού μεταναστών στα σύνορα.

Σύμφωνα με ένα βίντεο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η συνοριακή αστυνομία στην Πολωνία, οι εργασίες για την τοποθέτηση ενός ηλεκτροφόρου σύρματος θα αρχίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες. Το βίντεο παρουσίασε έναν φράχτη που έχει αρκετό ύψος, αλλά και αστυνομικά οχήματα που περιπολούσαν μπροστά από αυτόν.

Η συνοριακή γραμμή της Πολωνίας με τη Λευκορωσία έχει μήκος 418 χιλιόμετρα και βρέθηκε στο επίκεντρο μιας μεταναστευτικής κρίσης την προηγούμενη χρονιά, όταν χιλιάδες μετανάστες εμφανίστηκαν ξαφνικά στα πολωνικά σύνορα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προσκλήθηκαν για να φτάσουν στη Λευκορωσία και από εκεί, μεταφέρθηκαν στα σύνορα από τις αρχές της χώρας, υπό το ενδεχόμενο πρόκλησης μιας σημαντικής μεταναστευτικής κρίσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ