Κόσμος

Μ. Γκειτς: Σε επόμενη πανδημία αν η θνησιμότητα αγγίξει το 5% θα μιλάμε για το τέλος της κοινωνίας

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο  Μπιλ Γκέιτς, ο ιδρυτής της Microsoft, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη. 

''Ο κόσμος ήταν τυχερός με τον κορονοιό! Ο ιός δεν ήταν τόσο επικίνδυνος τελικά. Θα μπορούσε να ήταν πιο θανατηφόρος''. 

''Υπάρχουν 20 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως σε αυτήν την πανδημία και ένα εκατομμύριο θάνατοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, και θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο θανατηφόρος», ενώ είπε, «Είμαστε τυχεροί που το ποσοστό θνησιμότητας ανά περίπτωση είναι 0,2 τοις εκατό».

Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποίησε επίσης ότι δεν πρέπει να υπολογίζουμε σε παρόμοιες πιθανότητες κατά την επόμενη παγκόσμια πανδημία.

Ο Γκέιτς είπε: ''Αν εμφανιστεί ένας άλλος ιός με παρόμοια λοιμογόνο δύναμη αλλά πολύ υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας, για παράδειγμα, εάν υπάρξει απώλεια ζωής 5%, θα μπορούσε να είναι το τέλος της κοινωνίας'', ενώ είπε, ''Η πιθανότητα μιας άλλης πανδημίας , είτε φυσικά είτε σκόπιμα, είναι 50 τοις εκατό στα επόμενα 20 χρόνια''. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

EKTAKTO- Ο Ισραηλινός ΑΓΕΕΔ έδωσε εντολή για χτύπημα στην Συρία -Ποιος συντόνισε ταυτόχρονα δύο επιθέσεις σε Δρούζους και φωτιές σε Ιερουσαλήμ;

Υπάρχουν τρομερά βίντεο με νεκρούς και βασανισμένους από τους Τζιχαντιστές στην Συρία που δεν επιτρέπεται να δείξουμε...
ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ρώσοι πλησιάζουν, οι Ουκρανοί εκκενώνουν! Τελεσίγραφο Ζελένσκι σε διοικητές του: «Αν μπούνε οι Ρώσοι στο Ντνιπροπετρόφσκ τελειώσατε»

Ο ρωσικός στρατός απέχει μόλις 2,5 χιλιόμετρα από την κεντροανατολική περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας