Κόσμος

Απειλές κατά Ισραήλ από αξιωματούχο του ιρανικού στρατού: Θα ισοπεδώσουμε το Τελ Αβίβ

Το Ιράν θα ισοπεδώσει τις πόλεις Τελ Αβίβ και Χάιφα σε περίπτωση που «οι εχθρικές δυνάμεις του Ισραήλ κάνουν οποιοδήποτε λάθος», ανέφερε σήμερα Τρίτη ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων του τακτικού ιρανικού στρατού, Κιουμάρς Χαϊντάρι, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Για οποιοδήποτε λάθος του εχθρού, θα ισοπεδώσουμε το Τελ Αβίβ και τη Χάιφα με εντολή του Ανώτατου Ηγέτη», ανέφερε ο Χαϊντάρι.

Η εμβέλεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε υπηρεσία με τις ιρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς και τα πυραυλικά όπλα των χερσαίων δυνάμεων, έχουν αυξηθεί. Μαζί με την αύξηση των νέων όπλων, η μαχητική ετοιμότητα των στρατευμάτων έχει αυξηθεί σημαντικά προκειμένου να «ανταποκριθούν επιτυχώς σε οποιαδήποτε απειλή. 

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «τα μουσουλμανικά εδάφη που κατέχει το σιωνιστικό καθεστώς θα επιστρέψουν στον ισλαμικό κόσμο τα επόμενα 25 χρόνια».

Το Ιράν παραδοσιακά θεωρεί το Ισραήλ τον κύριο εχθρό της δημοκρατίας, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αντιπαράθεση πηγάζει από την πολιτική του Τελ Αβίβ απέναντι στα παλαιστινιακά εδάφη, όπου συνεχίζεται η επέκταση των εβραϊκών οικισμών και τις τελευταίες εβδομάδες, οι εντάσεις μεταξύ Αράβων και Ισραηλινών έχουν αυξηθεί απότομα και ο αριθμός των επιθέσεων και των στρατιωτικών επιχειρήσεων έχει αυξηθεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...