Κόσμος

Ισραήλ: Ραβίνος κατηγορείται για επτά βιασμούς γυναικών – Υποσχόταν εξαγνισμό

Κατηγορούμενος για τον βιασμό επτά γυναικών στις οποίες υποσχόταν ότι με τον τρόπο αυτό θα εξασφάλιζαν τον «εξαγνισμό» και την άφεση αμαρτιών βρίσκεται ένας 59χρονος ραβίνος στο Ισραήλ.

Ο Μοσέ Γιαζντί, όπως είναι το όνομα του κατηγορούμενου ραβίνου, έλεγε στα θύματά του ότι διέθετε υπερφυσικές δυνάμεις που θα τις βοηθούσαν «να επιστρέψουν στην αγνότητα» υποστηρίζοντας ότι ενεργεί με βάση τον ιουδαϊκό νόμο.

Οι επίσημες κατηγορίες σε βάρος του ραβίνου απαγγέλθηκαν χθες, Δευτέρα, μετά τη σύλληψή του στις 27 Απριλίου. Σύμφωνα με τη δικογραφία ο ραβίνος είχε πείσει τα θύματά του να του δώσουν και χιλιάδες σεκελ (σ.σ. το νόμισμα του Ισραήλ) για να τους δώσει τις απατηλές δυνάμεις του

Ανάμεσα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο ραβίνος είναι και αυτές του βιασμού, του σοδομισμού, των άσεμνων πράξεων και του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος όπως αναφέρουν οι Times of Israel.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 59χρονος ραβίνος δεν δίστασε να επιτεθεί σε ένα από τα θύματά του κατά την ημέρα του γάμου του. Το επιχείρημά του ήταν ότι οι αμαρτίες «είχαν ανάψει την σπίθα της ακαθαρσίας» μέσα τους που θα μπορούσε να εξαγνιστεί μόνο μέσω ερωτικής πράξης.

Προκειμένου, δε, να εξασφαλίσει τη σιωπή των θυμάτων του, τους έλεγε ότι είχαν ειδικές ψυχές και γι’ αυτό δεν έπρεπε να πουν το παραμικρό. Όσο για τα χρήματα που του έδιναν, ο ραβίνος τα κατέθετε σε τραπεζικούς λογαριασμούς που είχε ανοίξει με διαφορετικά ονόματα προκειμένου να κρύβει τα ίχνη του.

Ο ραβίνος, πάντως, είχε παρελθόν καθώς το 2004 εκκλησιαστικό δικαστήριο του είχε απαγορεύσει να διδάσκει, να συναντά ή να παρέχει συμβουλές σε γυναίκες, το 2007 είχε υποβληθεί σε βάρος του καταγγελία από γυναίκα ενώ το 2016 είχε καταδικαστεί για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί προσπαθώντας να διασχίσει τα σύνορα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...