Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Η καρδιά της Ελλάδας χτύπησε! Στη Νέα Υόρκη η Προεδρική Φρουρά – Μετά από δύο χρόνια η παρέλαση για την Επανάσταση του 1821 (Εικόνες- Βίντεο)

Η καρδιά της Ελλάδας χτύπησε σήμερα και μάλιστα δυνατά στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν, όπου μετά από μια απουσία δύο ετών λόγω της πανδημίας, ο Ελληνισμός της τριπολιτειακής περιοχής τίμησε με μια  μεγαλειώδη παρέλαση, κάτω από έναν ηλιόλουστο καλοκαιρινό ουρανό, ετεροχρονισμένα,  την 201η επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας, διατρανώνοντας την εθνική του υπερηφάνεια για το ένδοξο παρελθόν του και την αγάπη του για την πατρίδα και την αλληλεγγύη και αγωνιστικότητά του για τα εθνικά θέματα.    

Η παρέλαση της Νέας Υόρκης είναι η μεγαλύτερη εκτός Ελλάδος παρέλαση και αποτελεί ιστορικό θεσμό που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1893, όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρέλαση και κυμάτισε για πρώτη φορά η Ελληνική Σημαία στο Δημαρχείο της πόλης.

Ομογενείς όλων των ηλικιών παρέλασαν με τις πάνω από 80 εθνικοτοπικές ομοσπονδίες και συλλόγους τους, τις ενορίες με τις φιλοπτώχους και τα σχολεία τους, τις οργανώσεις και τα αθλητικά σωματεία, τους φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους και όλους τους άλλους ομογενειακούς φορείς και έβαψαν για μια ακόμη χρονιά γαλανόλευκη την 5η Λεωφόρο.  

Μεγάλοι, νέοι και παιδιά, ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές του τόπου τους, από τη Θράκη και τη Μακεδονία ως τον Μωριά και την Κρήτη, από τα Δωδεκάνησα στα Επτάνησα, από το ακριτικό Καστελλόριζο ως το Ορμένιο και τις Πρέσπες, “κέντησαν” μια όμορφη εικόνα στην κεντρικότερη λεωφόρο της Νέας Υόρκης, όπου κυριαρχούσε το μπλε σε όλες του τις αποχρώσεις.

Με υπερηφάνεια και δέος πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της επετείου για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, στην 5η λεωφόρο στην Νέα Υόρκη παρουσία των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

 

Ο Aρχιεπίσκοπος Αμερικής, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και της εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την παρουσία του αγήματος των ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς στην παρέλαση, κατόπιν του σχετικού αιτήματος που της υπέβαλε με τα μέλη της Επιτροπής Παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Tην παρέλαση παρακολούθησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, 

Η Λαρισαία Βουλευτής συμμετείχε σε αποστολή της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, ενώ ταυτοχρόνως εκπροσωπεί στους εορτασμούς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ