Κόσμος

Γαλλία: ''Κυνήγι Εβραίων" από νεοναζί κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα

Οι άνδρες, ηλικίας 45-53 ετών, ανήκαν σε ακροδεξιές νεοναζιστικές ομάδες και είχαν σκοπό να "κυνηγήσουν Εβραίους" κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα στο Στρασβούργο, είπε η ίδια.

Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, η γαλλική αστυνομία κατέσχεσε 18 νόμιμα και 23 παράνομα όπλα και περίπου 120.000 σφαίρες, καθώς και νεοναζιστική λογοτεχνία, δήλωσε η εισαγγελέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι άνδρες ήταν "καλά ενσωματωμένοι στην κοινωνία", δήλωσε η Roux-Morizot, σύμφωνα με το BBC. Συνελήφθησαν πριν προλάβουν να πραγματοποιήσουν την επίθεση.

Αντιναζιστές διαδηλωτές κρατούν ένα πλακάτ καθώς νεοναζιστικές ομάδες παρευρίσκονται στην ''Ημέρα της Τιμής'' στη Βουδαπέστη

Οι Γάλλοι Εβραίοι αισθάνονται ανασφαλείς

Σε δημοσκόπηση που διεξήχθη από την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (AJC) τον Φεβρουάριο, η μεγάλη πλειοψηφία του εβραϊκού πληθυσμού της Γαλλίας συμφωνεί ότι ο αντισημιτισμός είναι ευρέως διαδεδομένος στη Γαλλία και βρίσκεται σε άνοδο, ενώ οι περισσότεροι Εβραίοι και το ευρύ κοινό συμφωνούν ότι αποτελεί μείζον πρόβλημα στη γαλλική κοινωνία.

Οι αναφορές για αντισημιτικά περιστατικά στη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 75% το 2021, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφαλείας της Εβραϊκής Κοινότητας, την κύρια ομάδα παρακολούθησης της γαλλικής εβραϊκής κοινότητας. 

Η SPCJ κατέγραψε 589 εγκλήματα μίσους κατά των Εβραίων πέρυσι, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης κατά 36% των σωματικών επιθέσεων σε σχέση με το 2020. Η ομάδα δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της την Τετάρτη.

Τα περιστατικά με στόχο ανθρώπους - σε αντίθεση με τα κοινοτικά κτίρια και τα ιδρύματα - αντιπροσώπευαν το 45% όλων των περιστατικών το 2021. Από αυτά, το 10% ήταν σωματικές επιθέσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Πανικός στο Κίεβο ενώ οι Ρώσοι ετοιμάζουν επιχείρηση-κεραυνό-Οι ΗΠΑ διαθέτουν κεφάλαια για την Ουκρανία για μερικές ακόμη εβδομάδες

Τριάντα Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές συνυπέγραψαν επιστολή με την οποία ενημέρωσαν τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτουν το...
Ρωσία 0

Η Ρωσία "παγώνει" το πρόγραμμα ανάπτυξης του πυραύλου Zmeevik "δολοφόνου των αεροπλανοφόρων"-Οι "πυραυλικές προτεραιότητες" της Μόσχας (Βίντεο)

Η απόφαση του Κρεμλίνου να μην διασκορπίσει τους οικονομικούς του πόρους σε ανάπτυξη νέων πυραυλικών συστημάτων όπως ο...