Κόσμος

#Swedengate: Ποια είναι η περίεργη συνήθεια στη Σουηδία;

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το τελευταίο διάστημα το hashtag #Swedengate, με την αποκάλυψη «σοκ» για πολλούς, ότι οι Σουηδοί δεν προσφέρουν φαγητό στους καλεσμένους τους και, κυρίως, στα παιδιά που παίζουν σπίτι τους.

Τι είναι το #Swedengate;

Σύμφωνα με το globalnews, το #Swedengate αποτελεί ένα hashatag που ξεκίνησε από το Reddit και κατέληξε στο Twitter, το οποίο αναφέρεται σε μία περίεργη σουηδική συνήθεια.

Post στους λογαριασμούς αυτούς αναφέρουν ότι, στη Σουηδία, όταν κάποιος πηγαίνει επίσκεψη σε σπίτι φίλων ή γνωστών, κοντά στην ώρα του δείπνου, οι οικοδεσπότες πηγαίνουν κανονικά να φάνε το βραδινό τους, αφήνοντας τον καλεσμένο τους… μόνο του.

Διάφορα tweets, λοιπόν, έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, κάνοντας viral την παράδοση αυτή, με πολλούς να κάνουν πλάκα με τη συνήθεια Σουηδών, ενώ άλλοι δηλώνουν σοκαρισμένοι με αυτή την «αγενή» και «αφιλόξενη» συμπεριφορά τους.

Πώς ξεκίνησε η νέα αυτή φρενίτιδα;

Όλα ξεκίνησαν μετά από ένα post στο Reddit, το οποίο ζητούσε από χρήστες της εφαρμογής να πούνε «ποιο είναι το πιο περίεργο πράγμα που σας έχει συμβεί σε σπίτι φίλου λόγω διαφορετικής κουλτούρας/θρησκείας».

Μία χρήστης απάντηση στην ερώτηση αυτή, με τη δημοσίευσή της να γίνεται viral.

H ίδια ανέφερε ένα περιστατικό που της είχε συμβεί στο σπίτι ενός φίλου της από τη Σουηδία, στο οποίο έλεγε: «Και ενώ παίζαμε στο δωμάτιό του, η μαμά του φώναξε ότι το φαγητό ήταν έτοιμο. Και ακούστε…Μου είπε να ΠΕΡΙΜΕΝΩ στο δωμάτιό του μόνη μου, ενώ οι υπόλοιποι θα έτρωγαν μαζί».

Η Σουηδή pop star, Zara Larsson, άδραξε την ευκαιρία και έβγαλε screenshot το post αυτό, σχολιάζοντας ότι αυτό αποτελεί «κλασικό παράδειγμα σουηδικού πολιτισμού».

Η ελληνίδα μάνα και το #Swedengate στο twitter

 

 

 
 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ