Κόσμος

Αποχωρεί από το Facebook το Νο2 της εταιρείας, Σέριλ Σάντμπεργκ

Η γενική διευθύντρια της Meta Platforms, Σέριλ Σάντμπεργκ, θα αποχωρήσει από την εταιρεία έπειτα από 14 χρόνια σε αυτή, ανέφερε η ίδια σε ανάρτησή της στο Facebook.

Ηταν το νούμερο δύο της εταιρείας, έπειτα από τον ιδρυτή Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν περίπου 4% μετά την ανακοίνωση της είδησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η Σάντμπεργκ, που αποχωρεί από τα καθήκοντά της το φθινόπωρο, είπε ότι δεν ήταν σίγουρη για το τι της επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά σχεδιάζει να επικεντρωθεί στο ίδρυμά της και στο φιλανθρωπικό της έργο στο μέλλον.

Γράφει μεταξύ άλλων ότι «όταν ανέλαβε αυτή τη θέση το 2008, ήλπιζα ότι θα παραμείνει πέντε χρόνια. Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα ήλθε η ώρα να γράψω το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μου».

Ανέφερε ακόμη ότι σκοπεύει να παντρευτεί αυτό το καλοκαίρι. Θα παραμείνει πάντως στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, η οποία κατέχει και διαχειρίζεται το Facebook, το Instagram και το WhatsApp.

Ο αντικαταστάτης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ θα είναι ο Χαβιέ Ολιβάν.

Η Σάντμπεργκ, που ήλθε στο Facebook έχοντας «χτίσει» το διαφημιστικό τμήμα της Google, ήταν ο έμπιστος συνεργάτης του Ζούκερμπεργκ.

Θεωρείται, όπως γράφουν οι New York Times, ο «ενήλικος στο δωμάτιο» που μετέτρεψε μια δυναμική startup σε επικερδή αυτοκρατορία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ