Κόσμος

Ο Σοϊγκού αποκάλυψε τον λόγο που επιβραδύνουν την επίθεση στην Ουκρανία

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία δεν χτυπούν τις μη στρατιωτικές υποδομές όπου μπορεί να βρίσκονται άμαχοι. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου το ανακοίνωσε την Τρίτη σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO).

"Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, σε αντίθεση με τις ουκρανικές, δεν χτυπούν τις μη στρατιωτικές υποδομές όπου μπορεί να βρίσκονται άμαχοι. Οι εντοπισμένες θέσεις βολής του εχθρού και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις χτυπούνται από όπλα ακριβείας", είπε.
 

Ο υπουργός τόνισε ότι κηρύσσεται καθεστώς σιωπής για την έξοδο των κατοίκων από τους περικυκλωμένους οικισμούς και δημιουργούνται ανθρωπιστικοί διάδρομοι, γεγονός που επιβραδύνει την ταχύτητα της επίθεσης. «Αλλά αυτό γίνεται σκόπιμα προκειμένου να αποφευχθούν απώλειες αμάχων», εξήγησε ο Σόιγκου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται