Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Νταβός- ΟΗΕ: Η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (Βίντεο)

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, ο David Beasley, εκτελεστικός διευθυντής στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, προειδοποίησε ότι οι συνθήκες επισιτιστικής ασφάλειας στον κόσμο είναι «χειρότερες» από ό,τι παρατηρήθηκε κατά την Αραβική Άνοιξη πριν από μια δεκαετία.  Μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση είχε ήδη εμφανιστεί. Τώρα η κρίση είναι η «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο». 

«Ακριβώς όταν πιστεύεις ότι η παγκόσμια επισιτιστική κρίση δεν θα μπορούσε να επιδεινωθεί περισσότερο πριν από ένα χρόνο, είχες την Αιθιοπία και το Αφγανιστάν, και τώρα την Ουκρανία και έτσι τώρα λόγω αυτής της κρίσης, παίρνουμε φαγητό από τους πεινασμένους για να δώσουμε στους πεινασμένους».

«Τι συμβαίνει όταν ένα έθνος, όπως η Ουκρανία, που τρέφει κανονικά 400 εκατομμύρια ανθρώπους και παραμερίζετε ότι… είναι καταστροφικό για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια», προειδοποίησε. 

Ο Beasley είπε ότι αν κοιτάξετε τις οικονομικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης το 2011 — οι συνθήκες σήμερα είναι «στην πραγματικότητα χειρότερες», γεγονός που έχει ήδη πυροδοτήσει κοινωνική αναταραχή σε αρκετές χώρες

Επεσήμανε ότι ήδη αναπτύσσονται κοινωνικές-οικονομικές αστάθειες στη Σρι Λάνκα , την Ινδονησία, το Περού και το Πακιστάν, προσθέτοντας ότι «αυτό είναι μόνο ένα σημάδι για τα πράγματα που θα ακολουθήσουν».

«Υπάρχουν 49 εκατομμύρια άνθρωποι σε 43 χώρες… και αυτές είναι οι χώρες για τις οποίες πρέπει να ανησυχούμε ιδιαίτερα γιατί αυτό θα οδηγήσει σε λιμό, αποσταθεροποίηση και μαζική μετανάστευση — αν δεν το προλάβουμε», είπε ο Beasley. 

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Kicking off <a href="https://twitter.com/hashtag/WEF22?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#WEF22</a> in <a href="https://twitter.com/hashtag/Davos?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Davos</a>. With a devastating global hunger crisis at our doorstep, it is all hands on deck to pull millions back from the brink of famine. We need EVERYONE&#39;s help to save lives today: from world leaders to the private sector and billionaires!! <a href="https://t.co/oAH1LApFSX">pic.twitter.com/oAH1LApFSX</a></p>&mdash; David Beasley (@WFPChief) <a href="https://twitter.com/WFPChief/status/1528678826749878278?ref_src=twsrc%5Etfw">May 23, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Εκσυγχρονίζονται οι ΕΔ! Μοίρες μη επανδρωμένων αεροσκαφών UCAV Talos 2 και Γρύπας το αντίδοτο στη “Γαλάζια Πατρίδα” και τη “Μεγάλη Ρούμελη”

Οφείλουμε να περάσουμε στο στάδιο της ισοδύναμης κρούσης κατά των μικρασιατικών παραλίων με γενικευμένο τρόπο κατά των...