Κόσμος

Βρετανία: Νέες φωτογραφίες με τον Τζόνσον στα κορονοπάρτι

Η Σκότλαντ Γιαρντ δέχεται πιέσεις να εξηγήσει γιατί δεν επιβλήθηκε πρόστιμο στον Βρετανό Πρωθυπουργό που παρευρέθηκε σε συγκέντρωση – πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Όλα τα σημερινά πρωτοσέλιδα έχουν φωτογραφίες του τηλεοπτικού δικτύου  ITV με τον  Μπόρις Τζόνσον να κάνει  πρόποση σε εκδήλωση στην πρωθυπουργική κατοικία κατά τη διάρκεια του lockdown.

Οι συγκεκριμένες αναφέρεται ότι τραβήχτηκαν στις 13 Νοεμβρίου 2020 στην αναχώρηση του τότε υπεύθυνου επικοινωνίας, Λι Κέιν.
 Στις φωτογραφίες, ο Πρωθυπουργός φαίνεται να κρατά ένα ποτήρι με σαμπάνια με μια ομάδα περίπου επτά ατόμων, τα οποία στέκονται όλοι σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.  Ερωτηματικά εγείρονται επίσης για το γεγονός ότι πρωθυπουργός  δεν έλαβε ερωτηματολόγιο που του ζητούσε να εξηγήσει την παρουσία του.

Τα βρετανικά  μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι  ο Μπόρις Τζόνσον επιδιώκει  να εστιάσει την προσοχή των Βρετανών στην κρίση κόστους ζωής και να αφήσει πίσω του τα πάρτι ενώ σήμερα αντιμετωπίζει νέα ερωτήματα σχετικά με το εάν παραπλάνησε το κοινοβούλιο για τα γεγονότα της 13ης Νοεμβρίου, αφού είπε στους βουλευτές ότι ήταν «σίγουρος ότι ό,τι κι αν συνέβαινε, οι οδηγίες ακολουθήθηκαν και οι κανόνες τηρήθηκαν ανά πάσα στιγμή». Εν τω μεταξύ, οι Times έγραψαν  τη Δευτέρα το βράδυ ότι ο κ. Τζόνσον προέτρεψε την κυρία Γκρέι, την ανώτερη δημόσια υπάλληλο που ανέλαβε την έρευνα για τα κορονοπάρτι, να εγκαταλείψει τα σχέδιά της να δημοσιεύσει την έκθεσή της κατά τη διάρκεια μιας μυστικής συνάντησης που είχαν στις αρχές του μήνα.
«Πως τα κατάφερε» αναρωτιέται και η Daily Mirror που δηλώνει αγανακτισμένη για το γεγονός ότι δεν του επιβλήθηκε πρόστιμο και δεν ανακρίθηκε από την αστυνομία

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ