Κόσμος

Ο "Βιο-προφήτης" Μπιλ Γκέιτς προειδοποίησε για τρομοκρατικές επιθέσεις ευλογιάς το περασμένο Νοέμβριο (Βίντεο)

Σε μια συνέντευξη στο Global Conversation με τον εκατομμυριούχο Bill Gates, τον περασμένο μήνα Νοέμβριο του 2021, έκανε μερικά σχόλια που εκπλήσσουν σήμερα καθώς συμπίπτουν με τα κρούσματα ευλογιάς που εμφανίζονται προφανώς ταυτόχρονα σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Συγκεκριμένα, ο Γκέιτς προειδοποίησε για τη σημασία της επένδυσης για τη διερεύνηση αυτών των πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων. Και συγκεκριμένα εννοούσε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις, «όπως επιθέσεις ευλογιάς σε αεροδρόμια».

Στη συνέχεια προειδοποίησε ότι η βιοτρομοκρατία που προκαλεί επιδημίες «θα μπορούσε να είναι χειρότερη από αυτές που συμβαίνουν φυσικά».

Είπε ότι χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ξοδέψουν «δεκάδες δισεκατομμύρια» για να χρηματοδοτήσουν την έρευνα, προσθέτοντας ότι, ενώ μπορεί να είναι ακριβή, μπορεί να οδηγήσει στην εξάλειψη της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος.

«Ελπίζω ότι σε πέντε χρόνια μπορώ να γράψω ένα βιβλίο με τίτλο «Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη πανδημία», αλλά θα χρειαστούν δεκάδες δισεκατομμύρια σε έρευνα και ανάπτυξη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι μέρος αυτού», είπε.

«Πιθανώς θα χρειαστεί περίπου ένα δισεκατομμύριο ετησίως για την Pandemic Task Force σε επίπεδο ΠΟΥ, η οποία κάνει την επιτήρηση και στην πραγματικότητα κάνει αυτό που αποκαλώ «ασκήσεις μικροβίων».

Ο ιδρυτής της Microsoft πρότεινε ότι οι «ασκήσεις μικροβίων» θα μπορούσαν να προετοιμάσουν τα έθνη για βιοτρομοκρατία, όπως επιθέσεις ευλογιάς σε αεροδρόμια. 

Ο Γκέιτς μίλησε για τις ευεργετικές ιατρικές καινοτομίες που θα μπορούσαν να προέλθουν από τις αυξημένες επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη.

«Το καλό είναι ότι πολλή από την έρευνα και την ανάπτυξη που πρέπει να κάνουμε για να είμαστε προετοιμασμένοι για την επόμενη πανδημία είναι πράγματα όπως το να κάνουμε εμβόλια φθηνά, να έχουμε μεγάλα εργοστάσια, να εξαλείψουμε τη γρίπη, να απαλλαγούμε από το κοινό κρυολόγημα, να κάνουμε τα εμβόλια προσιτά, μόνο ένα μικρό έμπλαστρο που βάζεις στο μπράτσο σου, πράγματα που θα είναι απίστευτα ωφέλιμα ακόμη και σε χρόνια που δεν έχουμε πανδημίες», είπε.

Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να μιλάει για ετοιμότητα πανδημίας, στο πλαίσιο του έργου του ως φιλάνθρωπος.

Όμως ο Γκέιτς δεν ήταν ο μόνος που προειδοποίησε για αυτόν τον ιό. Η Δρ Karina Acevedo δημοσίευσε ένα βίντεο στις 30 Ιουλίου 2021 στο οποίο εξήγησε πληροφορίες σχετικά με το εμφανές ξέσπασμα κρουσμάτων «ευλογιάς των πιθήκων σε ανθρώπους».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ