Κόσμος

Όποια πέτρα και αν σηκώσεις...Ουκρανοί στρατιώτες ανακάλυψαν στην Οδησσό αρχαίους ελληνικούς αμφορείς (Εικόνες)

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, σε σημερινό δημοσίευμά της, αναφέρει ότι κατά την οχύρωση της περιοχής της Οδησσού από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, Ουκρανοί στρατιώτες ανακάλυψαν αρχαίους αμφορείς ελληνικής προέλευσης που χρονολογούνται στον 5ο ή 4ο αιώνα π.Χ.

Σύμφωνα με τη Heritage Daily τα αρχαία αντικείμενα σχετίζονται με τη Νεολιθική περίοδο, καθώς και με την ελληνική, ρωμαϊκή και βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Η ακριβής περιοχή αυτής της ανακάλυψης δεν αναφέρεται στις ανακοινώσεις του ουκρανικού στρατού.

Ωστόσο οι στρατιώτες δήλωσαν ότι ανακάλυπταν "κάθε μέρα" θραύσματα αγγείων, σημάδι ενός αρχαιολογικά πλούσιου περιβάλλοντος, τα οποία παραδόθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Οδησσού. 

Όπως ανέφεραν σε ανάρτήσή τους στο facebook, «σε μία από τις δομικές μονάδες της 126ης ταξιαρχίας, κατά τη διάρκεια οχυρωτικών εργασιών, οι στρατιώτες βρήκαν αρχαίους αμφορείς που χρονολογούνται περίπου 4-5 αιώνες μΧ. Ηλεκτρονικές συσκευές Λοιπόν. Με απόφαση του διοικητή, τα αρχαία τεχνουργήματα παραδόθηκαν στο προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου Οδησσού του ΟΗΕ της Ουκρανίας, ο οποίος υποσχέθηκε να τα προσθέσει στη μεγάλη συλλογή του μουσείου». 

Σημειώνεται ότι οι Μυκηναίοι, ένας από τους πρώτους ναυτικούς πολιτισμούς της ιστορίας, είχαν εξοικειωθεί αρκετά με τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας μέσω της αναζήτησής τους για πρώτες ύλες και, κυρίως, για τα ψάρια τόσο ζωτικής σημασίας τότε (και τώρα) για τη διατροφή των Ελλήνων.

Στην κλασική ελληνική εποχή, οι ουκρανικές ακτές ήταν γεμάτες ελληνικές αποικίες, μερικές από τις οποίες έγιναν πλούσια κέντρα πολιτισμού και εμπορίου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ