Κόσμος

Η Σερβία θύμα υβριδικού πολέμου! Συνεχόμενες απειλές για βόμβες

Ένα μπαράζ προειδοποιήσεων για βόμβες σε υποδομές της Σερβίας έχει προκαλέσει αναταραχή τις τελευταίες μέρες στην χώρα.

Από την Δευτέρα έχουν εκκενωθεί σχολεία και Πανεπιστήμια στο Βελιγράδι μετά από μαζικές απειλές.

Σήμερα είχαμε νέα περιστατικά.

Συγκεκριμένα προχθες, το πρωί και το απόγευμα, εστάλησαν με e-mail απειλές περί εκρηκτικών μηχανισμών σε διευθύνσεις 173 σχολείων σε σύνολο 258 στο Βελιγράδι.

Σήμερα αναφορές για βόμβα έφτασαν σε δύο λύκεια στο Βελιγράδι, καθώς και στο Κολλέγιο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Υπολογιστών Επαγγελματικών Σπουδών, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης του Βελιγραδίου.Όπως λένε, λίγο πριν τις 11 έφτασε στην Ιατρική Σχολή της Ζβεζδάρας και στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Σχολή ΠΤΤ καταγγελία για βόμβα.

Οποιαδήποτε αναφορά για εγκατάσταση εκρηκτικών μηχανισμών μπορεί να χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική ενέργεια και στις αναφορές που είχαμε πρόσφατα, ορισμένα στοιχεία υποδηλώνουν ότι πρόκειται για οργανωμένη δράση, λέει ο Ράντοβαν Ραντοβάνοβιτς, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Εγκληματικής Αστυνομίας, στο προακτορείο Tanjug.

«Αυτά είναι στοιχεία ενός υβριδικού πολέμου, γιατί τέτοιες ενέργειες δημιουργούν ανασφάλεια, αστάθεια, διαχωρισμό των πολιτών από τους θεσμούς τους, δυσπιστία στη δυνατότητα να ασκήσουν αποτελεσματικά το καθήκον τους», εξηγεί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ