Κόσμος

Τουρκία: Σουηδία και Φινλανδία δεν έχουν εγκρίνει τον επαναπατρισμό 33 ανθρώπων

Η Σουηδία και η Φινλανδία δεν έχουν δώσει την έγκρισή τους για τον επαναπατρισμό 33 ανθρώπων που η Τουρκία έχει ζητήσει λόγω καταγγελλόμενων διασυνδέσεών τους με οργανώσεις που θεωρεί τρομοκρατικές, ανέφεραν σήμερα κρατικά ΜΜΕ, μετά την εναντίωση που εξέφρασε η Άγκυρα σε μια ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία λέει πως οι άνθρωποι αυτοί είχαν διασυνδέσεις με μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ή με τον μουσουλμάνο ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δύο χώρες απέρριψαν 19 αιτήματα και έχουν αφήσει αναπάντητα πέντε, μετέδωσε η κρατική ραδιοτηλεόραση TRT Haber, επικαλούμενη το υπουργείο Δικαιοσύνης και πρόσθεσε πως εννέα αιτήματα βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Netanyahu
Μέση Ανατολή 0

Πυροβολούν τα πόδια τους στο Ισραήλ; Βαφτίζουν την Τουρκία «νέο Ιράν» και οι Βρετανοί τους προειδοποιούν για το απόλυτο γεωπολιτικό χαρακίρι!

Η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή κρέμεται σε μια λεπτή κλωστή με τις σχέσεις Ισραήλ και Τουρκίας να κρίνουν το αύριο