Κόσμος

Αυστραλία: Αφγανή πρόσφυγας που δραπέτευσε από τους Ταλιμπάν στην Εβδομάδα Μόδας

Η 24χρονη Nazdana Bakhtiari δραπέτευσε μόλις πριν από οκτώ μήνες από το καθεστώς των Ταλιμπάν και να που τώρα θα ανέβαινε στο ντεφιλέ.

Η Seddiq γνώρισε τη Bakhtiari ενώ αναζητούσε γυναίκες που κατέχουν μια παραδοσιακή αφγανική χειροτεχνία, τη λεγόμενη mora doozi, την οποία ήθελε να ενσωματώσει στις δημιουργίες της. Μέσω ενός κοινού γνωστού ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την 24χρονη πρόσφυγα, τη μητέρα της, Zakia, και μια φίλη, άρτι αφιχθείσα στην Αυστραλία.

«Επισκέφτηκα το διαμέρισμά τους, είδα τη δουλειά τους και ήξερα αμέσως ότι έπρεπε να ενσωματώσω ξανά αυτά τα εργόχειρα με χάντρες στα σχέδιά μου» αφηγήθηκε πρόσφατα σε αυστραλιανό ειδησεογραφικό μέσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν μάλιστα η ίδια η Nazdana Bakhtiari εξέφρασε την επιθυμία να κάνει μόντελινγκ, η σχεδιάστρια αποφάσισε να πάει τη συνεργασία τους ένα βήμα παραπέρα και να της δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσει τα ρούχα της στη φετινή Εβδομάδα Μόδας.

Άλλωστε αυτό το statement ταιριάζει απόλυτα και στη φιλοσοφία του brand της, μέσα από το οποίο θέλει να ενδυναμώσει τις γυναίκες: «Δεν έχει να κάνει μόνο με την κατάσταση στο Αφγανιστάν. Πολλές γυναίκες ξεχνούν πόσο δυνατές είναι και για τι είναι ικανές» δηλώνει η σχεδιάστρια η οποία, σε αυτό το πλαίσιο, για τις ανάγκες της νέας επίδειξης συνεργάστηκε με μοντέλα από διάφορες ηλικίεςσωματότυπουςεθνικότητες και ταυτότητες φύλου. «Έμοιαζε περισσότερο με ένα ρεαλιστικό show παρά με μια ρετουσαρισμένη επίδειξη κοκαλιάρικων μοντέλων» κατέληξε η δημιουργός.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σύμβουλος Ερντογάν απειλεί 3 μεγάλα νησιά μας-Προσομοίωση ανακατάληψης νήσου από Γάλλους και Έλληνες πεζοναύτες προκαλεί σοκ σε Άγκυρα

Ι.Καραγκιούλ : (Θα κάνουμε δικά μας) Μοσούλη, Κιρκούκ, Χαλέπι, Τζαραμπλούς, Αφρίν, Ρόδο, Χίο, Λέσβο-Τουρκικός εθνικός...