Κόσμος

Βίντεο: Ο κόσμος σε πανικό στην Τεχεράνη καθώς οι τιμές στα είδη διατροφής αυξάνονται

Οι αγορές σε κατάσταση πανικού σε όλο το Ιράν καθώς το ιρανική κυβέρνηση έχει αυξήσει τις τιμές των αγαθών. Αυτό συμβαίνει γιατί πριν από λίγες μέρες γιατί η κυβέρνηση κατασκεύασε το πρώτη της πυρηνικό όπλο. Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση συνέλαβε επίσης αρκετούς Ευρωπαίους τουρίστες για να τους χρησιμοποιήσει ως ομήρους.

Οι άνθρωποι λεηλατούν τα εμπορικά κέντρα στην πόλη Qazvin καθώς το ιρανικό καθεστώς ανακοίνωσε ότι πρόκειται να άρει τους περιορισμούς στην τιμή όλων των αγαθών. (Επιτρέποντάς τους να αυξηθούν). Αναμένονται πανελλαδικές διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος.

Σημειώνονται μεγάλες ουρές μπροστά σε εμπορικά κέντρα και super markets καθώς η τιμή του αλευριού, του ψωμιού και του μαγειρικού λαδιού βρίσκεται σε άνοδο.

 
 
 
 
Το απόγευμα της Πέμπτης, αρκετοί Ιρανοί δημοσίευσαν βίντεο που δείχνουν τις αγορές σε πανικό σε καταστήματα τροφίμων στη χώρα. Ένα από αυτά, που γυρίστηκε στο εμπορικό κέντρο Etka στην Τεχεράνη, έδειξε τους πολίτες να σπεύδουν στα ράφια των φυτικών ελαίων σε μια ξέφρενη προσπάθεια να εξασφαλίσουν μερικά μόνοι τους.
 
Η κυβέρνηση Raisi ανακοίνωσε την Πέμπτη αυξήσεις τιμών για τέσσερα βασικά τρόφιμα στο Ιράν: κοτόπουλο, αυγά, μαγειρικό λάδι και γαλακτοκομικά προϊόντα. Η είδηση ​​έγινε αντιληπτή και επειδή ο κόσμος φοβάται για ελλείψεις προϊόντων συνωστίζεται στα καταστήματα για να εφοδιαστεί με τα επηρεαζόμενα αγαθά.

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός και η σταθερή αύξηση των τιμών των διαφόρων αγαθών έχουν προκαλέσει διαμαρτυρίες σε διάφορες πόλεις, ειδικά στην επαρχία Χουζεστάν, και το Διαδίκτυο σε αυτήν την επαρχία και στη συνέχεια σε ολόκληρο το Ιράν διακόπηκε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...