Κόσμος

Ισραήλ: Nεκροί 2 ασθενείς σε νοσοκομείο όταν ο ένας άναψε τσιγάρο ενώ βρισκόταν σε οξυγόνο

Δύο ασθενείς του Ιατρικού Κέντρου Sheba, οι οποίοι τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά που ξέσπασε τον περασμένο μήνα όταν ένας από αυτούς άναψε τσιγάρο ενώ ήταν συνδεδεμένος με δεξαμενή οξυγόνου, πέθαναν.

Η οικογένεια ενός από τους άνδρες, του Ράμι Νούρι, 81 ετών, αναμένεται να μηνύσει το νοσοκομείο για αμέλεια, μετέδωσε την Κυριακή ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας Kan.

Η οικογένεια Νούρι ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπήρχαν καταιωνιστήρες ή ανιχνευτές καπνού στο δωμάτιο του Ράμι. Η οικογένεια ισχυρίζεται επίσης ότι αν ήταν γνωστό ότι ο άλλος ασθενής, 66 ετών, σκόπευε να καπνίσει τσιγάρο ενώ ήταν συνδεδεμένος με παροχή οξυγόνου, ίσως να ήταν δυνατόν να γίνει κάτι για να αποφευχθεί η τραγωδία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Tamir Noy, γιος του Nuri, ανέφερε στο Facebook ότι επρόκειτο για μια "τρελή αποτυχία" εκ μέρους του νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν υπάρχουν συστήματα πυρόσβεσης στο νοσοκομείο, όπως καταιονιστήρες και ανιχνευτές καπνού", έγραψε την Παρασκευή. "Εξαιτίας αυτής της ανεύθυνης πυρκαγιάς, έχασα τον πατέρα μου".

Ο Nuri νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με COVID-19. Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 18 Απριλίου όταν ο ασθενής στο διπλανό κρεβάτι, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με φιάλη οξυγόνου, άναψε ένα τσιγάρο, προκαλώντας μια γρήγορη ανάφλεξη που έκαψε όλο το δωμάτιο.

Και οι δύο άνδρες υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και πέθαναν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Το Ιατρικό Κέντρο Sheba επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από έναν ασθενή με οξυγόνο που άναψε τσιγάρο, αλλά σημείωσε ότι "ο ανιχνευτής καπνού στον θάλαμο... χτύπησε τον συναγερμό πυρκαγιάς όπως απαιτείται".

Το προσωπικό αντέδρασε άμεσα, ανέφερε το νοσοκομείο και το αποτέλεσμα της έρευνας για το περιστατικό θα παραδοθεί στο υπουργείο Υγείας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ