Κόσμος

Φιλιππίνες: 3 νεκροί μετά από πυρά εναντίον φρουρών σε εκλογικό τμήμα

Τρεις άνθρωποι που εγγυώνταν την ασφάλεια σε εκλογικό τμήμα στις νότιες Φιλιππίνες σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά αγνώστων, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, καθώς εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες.

Η επίθεση διαπράχθηκε λίγη ώρα μετά την έναρξη της ψηφοφορίας στον δήμο Μπουλουάν, στο νησί Μιντανάο, όπου δρουν διάφορες ένοπλες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων μαοϊστών ανταρτών και τζιχαντιστών.

Ο πρώην δήμαρχος Ιμπραήμ Μανγκουνταντάτου αφηγήθηκε πως ο κόσμος που βρισκόταν μέσα στο σχολείο όπου λειτουργεί εκλογικό τμήμα έσπευσε να αναζητήσει κάλυψη όταν ξέσπασαν τα πυρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας τέταρτος φρουρός τραυματίστηκε στην επίθεση, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία Μαγκιντανάο.

Η επίθεση ακολούθησε αυτή που έγινε χθες βράδυ έξω από άλλο εκλογικό τμήμα στον δήμο Ντάτου Ουνσάι, επίσης στη νήσο Μιντανάο, με εννέα τραυματίες.

Περίπου 67 εκατ. ψηφοφόροι καλούνται σήμερα να ψηφίσουν για να αναδείξουν τον επόμενο πρόεδρο της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας, με τον Φερντινάντ Μάρκος τον νεότερο, γιο του πρώην δικτάτορα, να είναι το μεγάλο φαβορί για τη διαδοχή του Ροντρίγκο Ντουτέρτε, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ακολουθούμενος - σε απόσταση - από την απερχόμενη αντιπρόεδρο Λένι Ρομπρέντο.

Πέρα από τον ή την πρόεδρο και τον ή την αντιπρόεδρο, οι πολίτες καλούνται επίσης να αναδείξουν τα μισά από τα 24 μέλη της Γερουσίας, κάπου 250 βουλευτές, 81 κυβερνήτες επαρχιών και πάνω από 17.000 αξιωματούχους της αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ