Κόσμος

Ιταλία: Ο Ζάκερμπεργκ συναντήθηκε με τον Μάριο Ντράγκι στη Ρώμη

Στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Meta, η “κοινή προσπάθεια μεταξύ εταιρειών, πολιτικής και Κοινωνίας των Πολιτών για να ζωντανέψει το μεταδιάστημα (metaverse)”, σύμφωνα με το ertnews.gr.

Κατά τη συζήτηση, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα, επιβεβαιώθηκε η συνεργασία μεταξύ της Meta και της Ιταλικής Κυβέρνηση ως προς “την ενίσχυση των δυνατοτήτων της χώρας στους τομείς της τεχνολογίας και του σχεδιασμού και τον εντοπισμό μελλοντικών επενδύσεων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Επίσης, ο εκπρόσωπος της Αμερικανικής εταιρείας τόνισε πως “είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε να συζητήσουμε τις πολιτιστικές, κοινωνικές και οικονομικές ευκαιρίες που θα φέρει το metaverse στην Ιταλία και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία”.

Η συνάντηση του Zuckerberg με τον Μάριο Ντράγκι εντάσσεται στα πλαίσια μιας επιχειρηματικής περιοδείας του στην Ιταλία, η οποία διαρκεί εδώ και μερικές μέρες. Όπως τονίζουν τα Ιταλικά ΜΜΕ, o Zuckerberg συνάντησε στο Μιλάνο και τον Πρόεδρο του κολοσσού γυαλιών Essilor-Luxottica στα πλαίσια της συνεργασίας για την παραγωγή γυαλιών του metaverse, όπως είχε ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο 2021.

Επίσης, όπως φάνηκε από σχετικές αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta πέρασε από το Τορίνο, το Μιλάνο και την Τοσκάνη. Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, ο Zuckerberg συναντήθηκε με σημαντικά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου της Ιταλίας, με ονόματα CEO μεγάλων εταιρειών όπως Yoox, Prada, Tod’s, Moncler και Ferragamo.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ