Κόσμος

Αλβανία: Περίπου το 60% του πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19

Οκτώ δήμοι της Αλβανίας έχουν περίπου το 60% του πληθυσμού ανεμβολίαστο. Οι ειδικοί του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας αναφέρουν ότι οι περισσότεροι δήμοι με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά της Covid-19 βρίσκονται στο βορρά, αλλά και στις πόλις Ελμπασάν, Βόρα και Κάμζα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της IΔH, μόνο το 35% της ηλικιακής ομάδας 18-24 ετών είναι εμβολιασμένο στην Αλβανία. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 14 θετικά κρούσματα, ενώ ευτυχώς δεν καταγράφηκε καμία απώλεια ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν από λίγες ημέρες η Τεχνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων χαλάρωσε τα μέτρα κατά του κορονοϊού λόγω της σταθερής επιδημιολογικής κατάστασης. Από την 1η Μαΐου τέθηκε σε ισχύ η απόφαση για μη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και το άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων.

Επίσης, καταργήθηκε η υποχρέωση προσκόμισης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, του τεστ SARS Cov2 και του πιστοποιητικού νόσησης για τους πολίτες που εισέρχονται στην Αλβανία από οποιοδήποτε συνοριακό σημείο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

S-350 Vityaz
Ένοπλες Συρράξεις 0

Παγκόσμια Πρωτιά: Το ρωσικό υπερόπλο S-350 κατέρριψε ουκρανικό αεροσκάφος σε αυτόματη λειτουργία-Είναι καλύτερο από τον Patriot; (Εικόνες)

Την ίδια στιγμή, μαθαίνουμε πως οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιτυχίες τους στην περιοχή της Αβντίικα, αφού...