Κόσμος

«Μυστική» συνάντηση Μακρόν με Σαρκοζί πριν τηλεφωνήσει στον Πούτιν

Στο σκοπό αυτής της συνάντησης αναφέρθηκε η καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων και εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας,  Ευγενία Ομπίτσκινα στο Lenta.ru, σύμφωνα με το echedoros-a.gr.

Σύμφωνα με την Ομπίτσκινα, είναι σημαντικό για τον Πρόεδρο της Γαλλίας να επηρεάσει την κατάσταση στην Ουκρανία. 

Για το λόγο αυτό, θα μπορούσε να απευθυνθεί στον Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος έχει εμπειρία από τη συμμετοχή σε διαπραγματεύσεις σε τέτοιες συγκρούσεις, όπως είπε.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μακρόν δέχεται συμβουλές από τον Νικολά Σαρκοζί. Ο Νικολά Σαρκοζί βρέθηκε κάποτε σε παρόμοια θέση. Το 2008, κατά τη διάρκεια της ρωσο-γεωργιανής σύγκρουσης, η Γαλλία είχε επίσης την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τότε ο Νικολά Σαρκοζί, χάρη σε έξυπνους διπλωματικούς ελιγμούς, κατάφερε να βοηθήσει να σταματήσει το καυτό στάδιο της σύγκρουσης. Επεξεργάστηκε και υπογράφηκε ένα συμβιβαστικό σχέδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tότε, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ήταν πρόεδρος της Ρωσίας, το σχέδιο ονομάστηκε «σχέδιο Μεντβέντεφ-Σαρκοζί», και χάρη σε αυτόν τελείωσε το καυτό στάδιο της σύγκρουσης.

Ο Σαρκοζί ξέρει πώς να επιλύει πολύ δύσκολες καταστάσεις, χάρη σε ριψοκίνδυνους, μερικές φορές αδιαφανείς, αλλά επιτυχημένους διπλωματικούς συνδυασμούς, διαπραγματεύσεις μεταφοράς.

Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι το 2008 ο Σαακασβίλι και ο Μεντβέντεφ υπέγραψαν πολλά διαφορετικά κείμενα του σχεδίου Μεντβέντεφ-Σαρκοζί», εξήγησε η Ευγενία Ομπίτσκινα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι πιθανό ότι οι διαβουλεύσεις αφορούσαν τρόπους για να σταματήσει το καυτό στάδιο της σύγκρουσης, διότι αυτό είναι πλέον το κύριο καθήκον που θέτει ο Εμμανουέλ Μακρόν ως ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη μυστική συνάντηση Μακρόν και Σαρκοζί στο Μέγαρο των Ηλυσίων πριν από τη συνομιλία με τον Πούτιν μετέδωσε η «Le Figaro».

Τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Γαλλίας πραγματοποιήθηκαν στις 3 Μαΐου. 

Σύμφωνα με το «Le Parisien», η συνομιλία διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες. Αυτή είναι η πρώτη συνομιλία μεταξύ Πούτιν και Μακρόν από τις 29 Μαρτίου και η πρώτη μετά την επανεκλογή του Γάλλου ηγέτη για νέα προεδρική θητεία.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

«Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες περιγράφοντας την...