Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία - Πεντάγωνο προς Αμερικανούς: Μην ταξιδεύετε εκεί

Αμερικανός που είχε φύγει από τις ΗΠΑ για να πολεμήσει στην Ουκρανία εναντίον των ρωσικών δυνάμεων σκοτώθηκε, σύμφωνα με μέλη της οικογένειάς του, με το Πεντάγωνο να απευθύνει μια προειδοποίηση στους Αμερικανούς υπηκόους που προσπαθούν να πάνε στο πεδίο αυτής της φονικής σύγκρουσης.

Ο Γουίλι Τζόζεφ Κάνσελ, που σκοτώθηκε τη Δευτέρα, 25 Απριλίου σε ηλικία 22 ετών, είχε φθάσει στην Ουκρανία στα μέσα Μαρτίου, δήλωσε η μητέρα του Ρεμπέκα Καμπρέρα στο δίκτυο CNN.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Εξακολουθούμε να προτρέπουμε τους Αμερικανούς να μην πηγαίνουν στην Ουκρανία», δήλωσε, επίσης στο CNN, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι, που χαρακτήρισε το νέο «θλιβερό» και εξέφρασε την υποστήριξή του στην οικογένεια του σκοτωμένου.

«Είναι μια ζώνη πολέμου εν εξελίξει (...) δεν είναι ένα μέρος όπου πρέπει να πηγαίνουν οι Αμερικανοί», επανέλαβε.

«Ήθελε να πάει εκεί γιατί πίστευε σε αυτό για το οποίο αγωνίζεται η Ουκρανία, και ήθελε να είναι μέρος σε αυτό ώστε να αναχαιτιστεί (η απειλή) εκεί και να μην φθάσει μέχρι εδώ», είπε η Ρεμπέκα Καμπρέρα για τον γιο της.

Ο νεαρός άνδρας αφήνει πίσω του σύζυγο και ένα παιδί επτά μηνών, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο. Η σύζυγός του Μπρίτανι Κάνσελ επιβεβαίωσε τον θάνατό του σε ανακοίνωση που διαβιβάστηκε σε πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας τη «γενναιότητα» του άνδρα της, ενός «ήρωα».

Πρώην πεζοναύτης, είχε εμπλακεί με μια ιδιωτική παραστρατιωτική εταιρία και είχε δηλώσει εθελοντής για να πάει στην Ουκρανία.

Ένας Βρετανός υπήκοος έχει επίσης σκοτωθεί στην Ουκρανία και ένας άλλος φέρεται ως αγνοούμενος, επιβεβαίωσε χθες, Πέμπτη, εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι δύο άνδρες πολεμούσαν επίσης ως εθελοντές στις τάξεις του ουκρανικού στρατού, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ.

Λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα του στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε κάνει έκκληση για τη δημιουργία μιας «διεθνούς λεγεώνας» ξένων εθελοντών που θα βοηθούσαν στην υπεράσπιση της Ουκρανίας.

Στις αρχές Μαρτίου, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα είχε κάνει λόγο για περίπου 20.000 ξένους εθελοντές που είχαν έρθει στην εμπόλεμη χώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Ζωντανή Ενημέρωση: Συναγερμός στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου, ήχησαν σειρήνες -Αναφορές ότι χιλιάδες Κούρδοι μαχητές μπήκαν στο Ιράν

Συναγερμός στο Ακρωτήρι λόγω απειλής σε εξέλιξη-Το Κουβέιτ ανακοινώνει απαγόρευση εξαγωγής όλων των ειδών τροφίμων-Πάνω...
Δένδιας - Κυπρος
Κύπρος 0

Γιατί τρίζει η τουρκική θέση στην Κύπρο: Η δήλωση βόμβα από Δένδια για κατοχικό στρατό και η ανακοίνωση της Άγκυρας για τους Τουρκοκύπριους

Η δήλωση Δένδια για απόσυρση 40.000 Τούρκων στρατιωτών από το νησί προκαλεί οργή στην Τουρκία που ξέρει ότι μετά τον...