Κόσμος

Δανία: Στέλνει κρατούμενους στο Κόσοβο λόγω γεμάτων φυλακών

Η Δανία ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε συμφωνία με το Κόσοβο για να αποστείλει εκεί 300 κρατούμενους έναντι 15 εκατ. ευρώ ετησίως, μια συναλλαγή της οποίας τα βασικά στοιχεία είχαν ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο.

"Υπογράψαμε τώρα μια καινοτόμα συμφωνία που θα εξασφαλίσει μια καλύτερη δυναμικότητα στις υπερπλήρεις φυλακές μας και θα ελαφρύνει την πίεση στους σωφρονιστικούς μας υπαλλήλους", ανέφερε σε ανακοίνωση ο Δανός υπουργός Δικαιοσύνης Νικ Χέκερουπ.

Οι πρώτοι κρατούμενοι, αλλοδαποί που έχουν καταδικαστεί σε απέλαση αφού εκτίσουν την ποινή τους, αναμένεται να φυλακιστούν από τις αρχές του 2023 στη φυλακή του Τζίλαν, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την Πρίστινα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Με αυτή τη συμφωνία, η Δανία στέλνει εξίσου ένα σαφές μήνυμα στους αλλοδαπούς που προέρχονται από τρίτες χώρες που έχουν καταδικαστεί σε απέλαση: το μέλλον σας δεν είναι στη Δανία και άρα δεν θα πρέπει να εκτίσετε εδώ την ποινή σας", υπογράμμισε ο Χέκερουπ.

Το 2020, περίπου 350 κρατούμενοι επρόκειτο να απελαθούν μετά την έκτιση της ποινής τους σε δανέζικες φυλακές.

Από το 2015, ο αριθμός των κρατουμένων σε σωφρονιστικά ιδρύματα κατέγραψε άλμα 19% στη Δανία ξεπερνώντας τα 4.000 άτομα στις αρχές του 2021, το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό κάλυψης που υπερβαίνει το 100%, σύμφωνα με εθνικά στατιστικά στοιχεία.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, ο αριθμός των φρουρών μειώθηκε κατά 18% στο βασίλειο αυτό των 5,8 εκατ. κατοίκων, που είναι γνωστό για τις "ανοικτές" φυλακές του που προορίζονται για κρατούμενους που εκτίουν ποινές μικρότερες των πέντε ετών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...