Κόσμος

Πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ φτάνουν στο λιμάνι της Φινλανδίας

Τρία πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ έφτασαν στο λιμάνι Τούρκου της νοτιοδυτικής Φινλανδίας τη Δευτέρα για εκπαίδευση με το ναυτικό της Φινλανδίας καθώς το Ελσίνκι εξετάζει το ενδεχόμενο να ενταχθεί στη συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τη Ρωσία για την Ουκρανία.

Η λετονική ναρκαλιευτική εταιρεία LVNS Virsaitis και τα ναρκαλιευτικά ENS Sakala της Εσθονίας και η ολλανδική HNLMS Schiedam θα εκπαιδευτούν με δύο πλοία από τον παράκτιο στόλο της Φινλανδίας, ανέφεραν οι φινλανδικές αμυντικές δυνάμεις σε ανακοίνωσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η διήμερη άσκηση, η οποία θα ξεκινήσει στις 28 Απριλίου, θα προετοιμάσει τα φινλανδικά πλοία για να συμμετάσχουν στις δυνάμεις απόκρισης του ΝΑΤΟ το 2022 και θα επικεντρωθεί σε "αντίμετρα ναρκών και σε πολυεθνικό πλαίσιο", ανέφερε η δήλωση.

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin δήλωσε στις 13 Απριλίου ότι η χώρα της θα λάβει μια απόφαση τις επόμενες εβδομάδες σχετικά με το εάν θα υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, προκαλώντας μια οργισμένη απάντηση από τη Ρωσία.

Η Φινλανδία και η γειτονική Σουηδία είναι στενοί εταίροι με το ΝΑΤΟ, αλλά απέφευγαν να ενταχθούν στη συμμαχία 30 μελών, που ιδρύθηκε το 1949 για να αντιμετωπίσει τη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Bellhara
Ελληνοτουρκικά 0

Πως και γιατί θα πρέπει να στηθεί επιχείρηση φίλιας αεροναυτικής συνοδείας της Φρεγάτας BELHARA ΚΙΜΩΝ μέχρι τη Σαλαμίνα; Οι τρείς "συμπτώσεις"

Ποιός ελέγχει πλήρως την Λιβύη και τις ακτές της Συρίας, ώστε να μην "ξεφύγει" από εκεί κανένα drone "αγνώστου...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έπεσαν οι μάσκες" της τάχα συμμάχου της Δυσης Τουρκίας-Πως και με ποιό τρόπο στήριξαν το Ιρανικό καθεστώς στον πόλεμο κατά του Ισραήλ;

"Το PKK προσπάθησε να μεταφέρει πολλούς τρομοκράτες, όπλα και πυρομαχικά από το βόρειο Ιράκ στο Ιράν, το οποίο...