Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Κύπρος: Σκύλος δάγκωσε και τραυμάτισε 4χρονο κοριτσάκι σε πάρκο

Καταγγέλθηκε χθες στην Αστυνομία από 37χρονο κάτοικο Λεμεσού, ότι γύρω στις 6.30μ.μ. χθες, ενώ είχε μεταβεί σε πάρκο στην επαρχία Αμμοχώστου μαζί με τη σύζυγο του και τα δύο ανήλικα τέκνα τους, η κόρη τους ηλικίας 4 ετών πλησίασε σκύλο που βρισκόταν στην περιοχή με σκοπό να τον χαϊδέψει και αυτός της επιτέθηκε και την δάγκωσε σε διάφορα μέρη του σώματός της, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει.

Η 4χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου εξετάστηκε και διαπιστώθηκε ότι υπέστη θλαστικό τραύμα τριχωτού κεφαλής, τραύμα στον δεξιό λοβό και εκδορές στους βραχίονες. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο παιδοχειρουργικό τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου στη Λευκωσία, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία.

Τη σκηνή επισκέφθηκαν μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου και του Αστυνομικού Σταθμού Ξυλοτύμπου και από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι στο πάρκο δεν υπήρχε αναρτημένη πινακίδα προειδοποίησης για την ύπαρξη του σκύλου και ότι αυτός περιφερόταν ελεύθερος στο πάρκο, χωρίς να φέρει λουρί.

Επίσης, από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ιδιοκτήτης του σκύλου, είναι 36χρονος, ο οποίος είναι ένας εκ των ιδιοκτητών του πάρκου και ήταν παρόν κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Ο 36χρονος δεν είχε άδεια κατοχής του σκύλου, ενώ ο σκύλος δεν είναι εγγεγραμμένος, ούτε φέρει σήμανση.

 

Ο 36χρονος κλήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοτύμπου, όπου ανακρίθηκε γραπτώς.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από τον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοτύμπου, το ΤΑΕ Αμμοχώστου και την Αστυνομία για τα ζώα.

Οι υποχρεώσεις ιδιοκτητών σκύλου

Τέτοιου είδους περιστατικά είναι πολύ σοβαρά και η Αστυνομία υπενθυμίζει τις βασικές υποχρεώσεις που έχει ο κάθε ιδιοκτήτης σκύλου, ο οποίος οφείλει μεταξύ άλλων:

  • να μην επιτρέπει στο σκύλο του να περιφέρεται ελεύθερος σε δημόσιο δρόμο ή σε οποιοδήποτε δημόσιο μέρος χωρίς να είναι δεμένος με λουρί
  • να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην προκαλείται οχληρία στο κοινό και οι συνθήκες διαβίωσης του σκύλου να μην εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών
  • να λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για να παρεμποδίσει τη δραπέτευση ή τη διαφυγή του ζώου
  • να σημάνει το σκύλο του με κατάλληλο μικροτσίπ και να τον εγγράψει στο μητρώο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών
  • να μην εγκαταλείπει το σκύλο του
  • να εξασφαλίσει άδεια κατοχής από την αρμόδια τοπική αρχή
  • να μεριμνά ώστε ο περίπατος των σκύλων να γίνεται πάντοτε με συνοδό. Για την αποφυγή ατυχημάτων υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν
  • Τέλος, ο ιδιοκτήτης του σκύλου οφείλει να παίρνει όλα τα κατάλληλα μέτρα, ώστε ο σκύλος του να μην εξέρχεται ελεύθερα από το χώρο της ιδιοκτησίας του και να εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους.
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Μετά την υπογραφή με την Μόσχα για δεύτερη παρτίδα πυραύλων S-400 οι Τούρκοι προειδοποιούν για ”μπλοκάρισμα” στο Αιγαίο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως

Τα ελληνικά νησιά πρέπει να γίνουν άμεσα βάση ισχυρών πυραυλικών συστημάτων (ATACMS και EXOSET) κατά των τουρκικών...