Κόσμος

Αύξηση ετοιμότητας για κυβερνοεπιθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι βρετανικές υπηρεσίες κυβερνοσφάλειας αυξάνουν το επίπεδο προστασίας και επιφυλακής και προτείνουν σε όλους τους οργανισμούς να λάβουν άμεσα όλα τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που τους προτείνουν.
“Υπάρχει, υψηλό επίπεδο, κακόβουλης, ρωσικής ζωντανής δραστηριότητας σχεδόν ως θόρυβος στο παρασκήνιο” λένε δυτικοί αξιωματούχοι.

“Δεδομένου ότι, η περίπλοκη εικόνα απειλής και η απουσία συγκεκριμένου περιστατικού, η απάντηση απευθείας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει επικεντρωθεί στην οικοδόμηση ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο σε γενικές γραμμές. Φυσικά, αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε μια αβέβαιη απειλή”, είπε ένας από τους αξιωματούχους, σχολιάζοντας ότι στην Ουκρανία δεν έχει υπάρξει μεγάλη ρωσική κυβερνοεπίθεση, όχι γιατί δεν μπορούν αλλά διότι δεν θέλουν.

Δυτικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι “πιθανά οι Ρώσοι χρησιμοποιούν την εκτενή χρήση του ίντερνετ στην Ουκρανία για όφελος τους.” Τους εξυπηρετεί καλύτερα να λειτουργεί παρά το αντίθετο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο στηρίζει την Ουκρανία στην κυβερνοασφάλεια όπως κάνουν και άλλοι σύμμαχοι.

“Κάθε ένας από τους στενούς διεθνείς εταίρους έχει προτεραιότητα την υποστήριξή του προς την Ουκρανία και την άμυνά της στον κυβερνοχώρο”, είπε ένας από τους αξιωματούχους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ