Κόσμος

Αφγανιστάν: Σε αυτό το χωριό όλοι οι κάτοικοι έχουν ένα νεφρό.....πλέον - Ο λόγος τραγικός!

Το Sayshanba Bazaar, ένα χωριό κοντά στην πόλη Χεράτ του Αφγανιστάν, έχει γίνει γνωστό ως το «χωριό με ένα νεφρό», λόγω του μεγάλου αριθμού κατοίκων που πούλησαν ένα από τα νεφρά τους, στην μαύρη αγορά, για να τα βγάλουν πέρα.

Άνεργοι, γεμάτοι χρέη, παλεύοντας να ταΐσουν τα παιδιά τους, δηλώνουν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή από το θυσιάσουν ένα όργανο για να σώσουν τις οικογένειές τους, σύμφωνα με το france24.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν είχα επιλογή

«Πούλησα το νεφρό μου για .900 δολάρια», είπε μια γυναίκα στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Έπρεπε να το κάνω. Ο άντρας μου δεν δουλεύει, έχουμε χρέη».

«Τα παιδιά μου τριγυρνούν στους δρόμους ζητιανεύοντας», πρόσθεσε η Αζίζα, μητέρα τριών παιδιών. «Αν δεν πουλήσω το νεφρό μου, θα αναγκαστώ να πουλήσω την ενός έτους κόρη μου».

https://youtu.be/TM5ezDFTSx4

«Δεν ήθελα, αλλά δεν είχα καμία επιλογή. Το έκανα για τα παιδιά μου», δήλωσε,  ο Νουριντιμ ένας πατέρας 32 ετών. «Τώρα το μετανιώνω, δεν μπορώ πλέον να δουλέψω, πονάω και δεν μπορώ να σηκώσω τίποτα βαρύ».
Η πώληση ή η αγορά ανθρώπινων οργάνων είναι παράνομη στις περισσότερες χώρες σε όλο τον κόσμο, αλλά στο Αφγανιστάν δεν ρυθμίζεται και εφόσον εκφράζεται γραπτή συγκατάθεση από τον δότη, οι γιατροί κάνουν την επέμβαση.

Τι συμβαίνει μετά τη δωρεά, πού πηγαίνουν τα όργανα, κανείς δεν ξέρει πραγματικά, και οι γιατροί παραδέχονται ότι δεν ερευνούν ποτέ αυτά τα θέματα, γιατί «δεν είναι δουλειά τους» να το κάνουν.

Αν και είναι αδύνατο να γνωρίζουμε ακριβώς πόσα νεφρά έχουν πουληθεί από το Αφγανιστάν, τα αρχεία δείχνουν ότι έχουν γίνει εκατοντάδες επεμβάσεις αφαίρεσης νεφρών. Και καθώς τα οικονομικά προβλήματα των ανθρώπων επιδεινώνονται, ο αριθμός τέτοιων επεμβάσεων αυξάνεται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ