Κόσμος

Μαδούρο ο νέος Ερντογάν! Σε διπλό ταμπλό ανατρέπει τα σχέδια του Πούτιν

23 Φεβρουαρίου : Μαδούρο για την Ουκρανία: Η Βενεζουέλα είναι με τον Πούτιν

7 Μαρτίου: Στρίβειν δια του πετρελαίου...

Όπως γράψαμε χθες, ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ταξίδεψαν με μεγάλη μυστικότητα στη Βενεζουέλα (με την οποία μέχρι πρότινος οι ΗΠΑ είχαν έως και εχθρικές σχέσεις) το Σαββατοκύριακο σε μια προσπάθεια να αναθερμάνουν τις εχθρικές τους σχέσεις με τον κορυφαίο σύμμαχο του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Λατινική Αμερική, έναν κορυφαίο εξαγωγέα πετρελαίου του οποίου η επανείσοδος στις αμερικανικές αγορές ενέργειας θα μπορούσε να μετριάσει τις επιπτώσεις από ένα πιθανό εμπάργκο πετρελαίου στη Ρωσία. Ο λόγος φυσικά για την Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες διαφαίνεται ότι μια συμφωνία μπορεί να είναι κοντά για την επανέναρξη των εξαγωγών πετρελαίου της Βενεζουέλας στην ελεύθερη αγορά, καθώς ο Μαδούρο ισχυρίστηκε ότι θα είναι σε θέση να παράγουν 3 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα για να "συμβάλουν στην παγκόσμια ειρήνη", αν και θα χρειαστούν πολλά χρήματα και χρόνος μέχρι να φτάσουν σε αυτά τα επίπεδα παραγωγής.

Ο Μαδούρο άρχισε επίσης να υπαναχωρεί από την πλήρη υποστήριξή του προς τον Πούτιν, ζητώντας πλέον ειρηνική λύση και διάλογο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, καθώς φοβάται έναν εκτεταμένο πόλεμο στην Ευρώπη. Δήλωσε επίσης: "Αγγίξαμε θέματα ενδιαφέροντος που συμφωνήσαμε να εργαστούμε προς τα εμπρός"...

Η νέα θέση του Μαδούρο -αν όντως επιβεβαιωθεί-ανακατεύει πολύ την τράπουλα αφού όπως είχαεμ γράψει σε παλιότερο άρθρο , Κούβα, Βενεζουέλα και Νικαράγουα ήταν έτοιμες να αναπτύξουν συνεργασίες σε διάφορους τομείς με την Μόσχα συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του στρατού

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...