Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Βερολίνο και Παρίσι φωταγωγούν κτίρια στα χρώματα της Ουκρανίας

Η γερμανική πρωτεύουσα φώτισε την Πύλη του Βρανδεμβούργου, το διασημότερο αξιοθέατο του Βερολίνου, στα μπλε και κίτρινα χρώματα της Ουκρανίας σήμερα, σε μια επίδειξη ενότητας με το Κίεβο, καθώς βαθαίνει η κρίση με τη Ρωσία.

Το Βερολίνο στέλνει σαφές μήνυμα υπέρ μιας ελεύθερης και κυρίαρχης Ουκρανίας, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της πόλης. «Επιδεικνύουμε την αλληλεγγύη μας προς τον λαό της Ουκρανίας, τους πολλούς Βερολινέζους με ουκρανικές ρίζες, αλλά επίσης τους πολλούς Ρώσους που θέλουν την ειρήνη στη Ρωσία και την Ουκρανία», δήλωσε η δήμαρχος του Βερολίνου Φραντσίσκα Γκίφεϊ σε μια ανακοίνωση.

«Δεν θέλουν τίποτα περισσότερο από να μπει ένα τέλος στην κλιμάκωση και μια ειρηνική διευθέτηση σε αυτήν την απειλητική σύρραξη», πρόσθεσε η ίδια.

Στο Παρίσι, οι αρχές φωταγώγησαν το Δημαρχείο της γαλλικής πρωτεύουσας στα ίδια χρώματα, για να επιδείξουν επίσης τη στήριξή τους. Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι «μία ακόμη φορά, η σκιά του πολέμου καραδοκεί στο κατώφλι της Ευρώπης».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...